Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Алекса Дудуковић најбрже до крста

Plivanje za Časni krst, Sombor, januar 2023 (7)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“ и Спортског савеза града Сомбора на Градском купалишту „Штранд“ данас је одржано богојављенско пливање за Часни крст.

Деоницу од 33 метара први је препливао седамнаестогодишњи Алекса Дудуковић, коме је ово било прво учешће на традиционалном надметању. Алекса је истакао да је све прошло у најбољем реду и да је одувек маштао да плива на Богојављење и стигне до крста. Он је поручио свакоме ко жели да учествује, али има страх, да је ово догађај који не треба пропустити, али да се свакако треба добро припремити за пливање у зимским условима.

У част прославе великог хришћанског празника Богојављења у Сомбору је пливало 53 пливача, а међу учесницима биле су и четири жене. У традиционалном верском обичају, локалним учесницима, придружили су се и гости из Белорусије.

Подршку такмичарима пружили су бројне установе и суграђани који су се окупили на „Штранду“, међу њима су били и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област спорта, омладине, деце и здравства Антонија Нађ Косановић.

сомбор.рс

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора