Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Алида прва, Борис други у Малаги

SBK Speeder na Spanish Open-u Malaga, oktobar 2023 (1)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Алида Јерковић је освојила  “Spanish Open”, одржан претходног викенда у Малаги.

Алида је у свом дебитантском наступу у ветеранској категорији, без изгубљеног сета освојила мастерс турнир серије 500 бодова. У сјајном финалном мечу победила је Францускињу Надеге Плубел у два врло неизвесна сета. Обе играчице су играле одлично, нападачки, и пођеднако добро се браниле, али је Алида показала да је бољи играч, била је сигурнија у завршници и оба сета добила резултатом 16:14.

У истој категорији наступила је и Симана Матковић, тријумфовала у мечевима групне фазе и као прва у групи се пласирала у полуфинале. У полуфиналу је поражена од сјајне Францускиње Плубел, те је у коначном пласману поделила треће место.

Алида је наступила и у категорији мешовитих парова са Борисом, где су били трећи носиоци. У првом колу су били слободни, а у четвртфиналу су савладали француски пар Ле Магоароу/Симон. У полуфиналу су играли против словеначке комбинације Јасмина/Матјаж Шуштершич и поражени су у два сета. У истој категорији наступили су и Катарина Блажев и Урош Лукач, кој су у осмини финала победили Шпански пар Ацедо/Позо, али су у четвртфиналу поражени од сјајних Шуштершича. Урош и Катарина су у првом сету били близу да га освоје, али су искусни Словенци успели да се извуку.

Борис Јерковић је победио у свим мечевима групне фазе, затим био слободан у осмини финала. У четвртфиналу је савладао Шпанца Гутиереза, затим у полуфиналу и најбољег домаћег играча Роблеса. У финалу је у врло атрактивном мечу поражен од првог носиоца и тренутно другог играча на свету, Чеха Кнофличека. Чешки првак је показао невероватну способност да одбрани сваки центиметар терена и био је врло прецизан, те Борис није успео да га озбиљније угрози, упркос својој одличној игри.

У сениорској женској категорији наступила је Катарина Блажев. Иако још кадет, одлично се снашла у сениорској категорији и са три победе и једним поразом успела да се пласира у четврт финале. У мечу против Немице Ролфес Катарина је одлично играла али није успела да се пласира даље.

Ово је био последњи мастерс ове сезоне, и сомборски такмичари завршавају сезону на високим позицијама у својим категоријама. Катарина је водећа на светској ранг листи за кадеткиње, Урош дванаести међу кадетима, Борис пети сениор, Алида осамнаеста међу сениоркама, а Симана 33. међу ветеранкама.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора