Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Андреј Ранг првак Србије

Andrej Rang, državno prvenstvo u dizanju tegova, Subotica, septembar 2023.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У Суботици је у великој спортској дворани у Дудовој шуми у недељу одржано сениорско првенство државе у организацији Савеза Србије за дизање тегова и суботичког Спартака.

Учесника који су се квалификацијама изборили за ово најпрестижније такмичење било је око 50 из разних клубова наше земље од Врања па до Суботице.

Боје сомборског Радничког су бранили млади Петар Пелајић и Андреј Ранг пошто су због повреда Лука Петрик и Аљоша Илић изостали са овог такмичења.

Петар Пелајић је на свом наступу успео да заузме 5. место са трзајем од 90кг и избачајем 110 што је за нашег младог јуниора изванредан и обећавајући резултат.

Андреј Ранг је може се слободно рећи био један од звезда овог такмичења.

У конкуренцији 10 такмичара са тргнутих 107 и избачајем од 140 кг Андреј је успео да уз померене личне рекорде за само један килограм разлике у биатлону савлада конкуренцију и освоји сениорско злато за себе и свој клуб.

Борба за златну медаљу је била веома неизвесна и победник у овој најбројнијој категорији одлучен је у последњем покушају.

Пред КДТ Раднички налази се још и Сениорско првенство државе за жене које ће бити организовано у Сомбору у СЦ СОКО 15.10.2023.године, па овим путем позивамо све пријатеље дизања тегова да присуствују и навијају на женску екипу Петра Ранга која исто тако претендује ка најсјајнијим одличјима.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора