Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Атила Сич бронзани на ултрамаратону!

palic22 a sic
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протеклог викенда на Палићком језеру, у предивном амбијенту поред Велике терасе, одржано је Првенство Србије у ултрамаратону за сениоре и сениорке на 50 километара, 100 километара и на 24 сата, које се реализовало у оквиру традиционалног међународног 16.-ог Ултрамаратона Палић.

Апослутно најтежа тркачка дисциплина приквукла је ултрамаратонце из неколико држава који су током ова два дана имали веома тешке услове за трчање, праћене температурама и изнад 30 степени целзијуса, што је тркаче стављало пред саме границе издржљивости.

Атлетско рекреативни клуб ‘’Сомаратон’’ из Сомбора имао је представника на државном првенству на 50 километара.

Атила Сич, искусни сомборски тркач, у свом трећем ултрамаратонском наступу успео је да се окити бронзаном медаљом истрчавши треће место и освоји још једно битно одличје за свој клуб и свој град. Атили је за овај ‘’гладијаторски’’ подухуват требало 5 сати и 38 минута, а већи део трке трчао је на температурама близу тридесетог подеока.

Сомаратонци су забележили и два наступа у иностранству овај викенд. Сузана Филиповић истрчала је полумаратон у Охриду, док је Владимир Булаић истрчао маратон у Стокхолму.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора