Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

БК Сомбор освојио 11 медаља на Појединачном првенству Србије

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu, decembar 2023.godina Dragana Jovanović
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Племенита вештина Србије добила је нове асове, нове шампионе државе и чврст темељ будућности како на домаћој тако и међународној сцени.

Појединачно првенство Србије 2023. у боксу за омладинце и сениоре (жене и мушкарци) одржано је у хали Догуш у Новом Пазару на коме је учествовао 121 такмичар (88 мушкараца и 33 жене) из 45 клубова.

Прилику за финалне окршаје и тиме шансу да златну медаљу окачи око врата имало је укупно 66 боксерки и боксера у свим тежинским категоријама.

Домаћини шампионата Србије 2023. у појединачној категорији били су Боксерски савез Србије, БК Нови Пазар и Град Нови Пазар, а финалне борбе у живом преносу сви љубитељи бокса могли су испратити путем малих тв екрана на ТВ Арена Фајт.

Чланови Боксерског клуба Сомбор који су освојили 11 медаља.

Златне медаље освојили су: Драгана Јовановић, Марија Лукић, Сара Миљковић и Бојан Станојловић.

Сребром су се окитили: Назиф Сејди, Раде Јоксимовић и Северџан Гаши, док су бронзани били: Милан Чакширан, Владимир Бериша, Владимир Губаш и Александар Манић.

Код омладинки пехар намењен најбољој боксерки освојила је Драгана Јовановић која је категорији до 52 кг савладала Анђелију Ковчић (БК Вождовац).

Стојан Кнежевић, тренер БК Сомбора задовољан је наступом својих пулена, успех би био и сјајнији да није било судијских неправди, ово је по резултатима најуспешнија година сомборског клуба, који је израстао у озбиљан и велики клуб.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора