Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Боксери Србије на заједничким припремама са Узбекистанцима

Bokserska reprezentacija Srbije
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Осам дана остало је до почетка Светског првенства у боксу (сениори) које ће бити одржано у Ташкенту.

Сениорска бокс репрезентација Србије налази се на заједничким припремама у Узбекистану са селекцијом домаћина овог шампионата, као и кубанским боксерима.

Финиш брушења форме за најважније такмичење у сезони реализује у националном бокс центру Узбекистана, где заједно са домаћим боксерима спарингују и раде на специфичним тренинзима који су уобичајени за последње дане пред велика такмичења.

Репрезентација Србије у саставу: Омер Аметовић (48-51 кг), Тамир Галанов (51-54 кг), Стефан Цамовић (57-60 кг), Алексеј Шендрик (60-60,5 кг), Вахид Абасов (63,5 – 67 кг,) Семиз Аличић (63,5 – 67 кг,) Јован Николић (67-71 кг), Алмир Мемић (71-75 кг), Артјом Агејев (75-80 кг), Владимир Мирончиков (75-80 кг), Милосав Савић (80 86 кг), Садам Магомедов (86-92 кг), Владан Бабић (92+ кг), предвођени селектором Миланом Пиперским и стручним штабом који чине тренери Нијазумбетов Болат, Хорхе Матос Фромета, Педро Рансел Гранадо, Алексеј Галејв и доцтор Миодраг Лазаревић, већ недељу дана у Ташкенту вредно раде на свим сегментима како би максимално спремни дочекали наступајуће Светско првенство које је заказано за период од 1. до 14. маја 2023.

„Припреме у Ташкенту су у пуном јеку и теку по плану. Имамо фантастичне услове за рад, у екипи влада одлична атмосфера, а прилично сам задовољан и приказаним боксом.

Наш председник боксерског савеза Ненад Боровчанин посетио нас је на припремама заједно са председником боксерског савеза нашег домаћина Сакеном Полатовим који су се на лицу места уверили у квалитет рада и залагања репрезентативаца обе селекције. Боксери су максимално мотивисани, сваки тренинг посматрају као да је меч на светском шампионату, жеља за победом је непресушна и у овом расположењу дочекујемо планетарну смотру бокса где желимо да не само поновимо успех из Београда 2021. већ и да одемо неколико корака даље“ – рекао је селектор српске репрезентације Милан Пиперски.

Коначан списак боксера који ће Србију претстављати у узбекистанском Ташкенту биће познат током следеће недеље.

„Оно што краси наш тим је јединство, компактност, дисциплина и љубав према Србији. Оно што је увек сто посто је то да ће сваки наш репрезентативац који уђ у ринг дати све од себе за тријумф Србије. Спаринг мечеви у Ташкенту ће им сигурно много користити, баш као и комплетан припремни циклус кроз који су прошли. Чак и ако неки не буду ишли на Светско првенство, до краја године нас очекује неколико важних такмичења, пре свега Европске игре у Пољској које су квалификационе за пласман на Олимпијске игре у Паризу 2024. тако да ће се све ове припреме вишеструко исплатити“ – закључио је селектор Пиперски.

Светски шампиона за сениоре у боксу 2021. одржан је у београдској Арени.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин као челни човек организације СП 2021. симболично је предао боксерске рукавице челном човеку организације СП 2023. у Узбекистану, председнику савеза ове земље која је позната као једна од земаља са највећом традицијом у боксу и велики шампионима, Сакену Полатову.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора