Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Бокс ујединио Балкан, Сомбор на другог месту

Опен Балкан, октобар 2023.година
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Уједињујућа снага спорта у свету служи као посебна и витална повезујућа нит која уједињује појединце широм и унутар друштава у свету који је често подељен. Бокс је ујединио Балкан, племенита вештина показује и доказује разлог због којег носи овај епитет.

Мисија бокса на Балкану кроз такмичење Опен Балкан куп има за циљ стварање заједничке будућности у подељеном свету и представља позив на акцију за цело човечанство, позив на уједињење и добробит сваком појединцу. Стадиони, хале, тргови и племенита вештина су међу најмоћнијим местима где можемо да се окупимо као појединци, без обзира на порекло или уверења и подржимо наше омиљене тимове и играче.

Регионална иницијатива “Отворени Балкан” коју су покренули и формирали председник Републике Србије Александар Вучић и његове колеге, лидери Северне Македоније и Албаније добија своју реализацију у пуном смислу кроз спорт, односно бокс и такмичење Опен Балкан куп. Након првог кола овог такичења које је одржано у Смедереву, уследили су мечеви, њих 49 у разним тежинским категоријама и узрастима у македонском месту Куманово у препуној хали “Пеко Наков”.

“Спорт, бокс рађа у нама читав спектар емоција. У тренутку када је свет сломљена тачка, ипак постоје светкле тачке које опомињу да све није тако црно и да постоји други пут којим се може и треба корачати. Појединци се окупљају као саиграчи и гледаоци на теренима у комшилуку и на препуним стадионима, остављајући своје разлике по страни у корист својих тимова. Опен Балкан куп је управо оваквог концепта и поруке, показује и објашњава величанственост спорта и његово џентлменство. Бокс је ослободио појединце од стигме дискриминације која је прожимала културе усред расних баријера, бокс је спорт који је снажно подржао идеју регионалне иницијативе “Отворени Балкан” и кроз турнире и такмичења. Као резултат тога отвориће се прилике за учење о вредностима, друштвеним нормама и другим аспектима других култура и земаља, повећаће се проток информација, пружиће се додатна шанса земљама да комуницирају и стварају везе. Бокс негује позитивне карактерне особине које подижу самопоштовање, посебно код младих, има моћ да умањи озбиљност друштвених проблема и реши неке од њих” – рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Сви мечеви Опен Балкан купа преносе се уживо на ТВ Арена Фигхт.

Наредно 3. коло Опен Балкан купа биће одржано у Шапцу, након тога следе мечеви у Тирани (Албанија).

Од градоначелника Куманова Максима Димитријевског председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин добио је специјалну плакету захвалности Града Куманова. Статуе златне рукавице Боровчанин је уручио градоначелнику Димитријевском, као и представницима бокс федерација Македоније и Албаније.

Бодовна табела клубова након другог кола Опен Балкан купа:
Тирана 17 поена, Сомбор 16, Крушевац 037 (14 поена), Професионалац 13, Нови Пазар 12, Обилић ТРБ 11, Витез 10, Пелистерски јунак 9, Димке 8, Филић 8, Алекско Огнановски 7, Студенти 7, Вукови са Дрине 7, Вождовац 6, Будва 5, Деспот 5, Смедеревац 4, Константин 4, Манча 4, Шајкаши 4, Србија 4, Синди 4, Баргаља 4, Роостерс 3, Варварин 3, Пинки 3, Легионар 3, Пинк Пантер 3, Арена 3, Радан 3, Чаир 3, Илинден 3, Војводина 3, Схкупи 2, Лозница 2, Наиссус 2, Фајт клуб 1402 2, Гоша 2, Боџинг планет 1, Лукач 1, Хасан Дудић 1, Фам Демиров 1, АС 1, Нокаут 1, Мартета тим 1, Куманово 1, Антонет 0, Чачак -1.

Боксерски савез Србије

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора