Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Бронза за Тијану Кабић

kabic 29072023
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Најбољи атлетичари Србије протеклог викенда наступили су на Првенству Србије за сениоре/ке и Првенство Србије у вишебојима за млађе јуниоре/ке у атлетици у Краљеву.
Преко 200 такмичара такмичило се у  41 дисциплине, а Арк Сомаратон имао је своје две представнице на овом еминентном такмичењу.
Тијана Кабић је на трци на 5000 метара заузела треће место и освојила бронзану медаљу, иза Верице Ђорђевић из АК Сурчин и Изабеле Месарош из СТУ 25.мај, Београд.
“ Температура од 32 степена и јако сунце изузетно су тешки услови за било коју дугопругашку дисциплину. Срећна сам што сам уопште истрчала трку, а пресрећна због оствареног резултата, јер је ово моја прва државна медаља на овој дисциплини. Ипак, желим да напоменем да је за мене ово пре свега тренинг и провера тренутне форме у оквиру припрема за Берлин маратон на ком трчим за нешто мање од два месеца” – рекла је Тијана Кабић.
Друга сомборска брза дама, Дамјана Перенчевић, забележила је такође успешан наступ на трци на 1500 метара, где је у веома јакој конкуренцији изборила шесто место.
Сомаратонци су у суботу вече успешно завршили трке у Панчеву.  Дамир Миланков је истрчао маратонску дистанцу у дужиниод 42 километра а Зоран Николић, Предраг Гагић и Недељко Катић истрачали су полумаратонску дистанцу у дужини од 21 километра.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора