Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Вања Удовичић посетио Соколски дом у Сомбору

IMG_9116-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Некадашњи репрезентативац Србије у ватерполу и најбољи играч света проглашен 2010. године, Вања Удовичић, посетио је Соколски дом у Сомбору и том приликом разговарао са представницима неколико спортских клубова са територије Града Сомбора. У име домаћина, Удовичића су дочекали градска већница за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза града Сомбора Зоран Бојић.

Током разговора са представницима спортских клубова, Удовичић је изјавио да је изузетно важно разговарати на овакав начин како би се саслушали проблеми са којим се клубови суочавају и како би се пронашао начин за решавање тих проблема.

„У разговору са удружењима и спортским клубовима, могли смо да чујемо са којим проблемима се они суочавају. Жеља нам је да заједничким радом и добром комуникацијом те проблеме пробамо да решимо, како би млади спортисти имали боље услове за бављење спортом. Морам да напоменем да Град Сомбор служи као пример одличне спортске праксе, јер је један од ретких градова који је посветио своју пуну пажњу ка развоју школског спорта кроз разне бесплатне програме и подршку младим и перспективним спортистима“, изјавио је Удовичић.

Градска већница Нађ Косановић се захвалила Удовичићу на посети Сомбору и додала да локална самоуправа подржава рад спортских удружења кроз више програма и конкурса намењених за унапређење квалитета спортске инфраструктуре и подршке спортистима.

„Изузетно нам је драго што је Вања Удовичић посетио наш град и да је са нама учествовао у разговору у којем су спортски клубови могли да поставе питања из сфере спорта или да изнесу своје сугестије. Град Сомбор има изузетну сарадњу са спортским удружењима и клубовима. Преко конкурса за суфинансирање у области спорта подржавамо 86 спортских удружења, стипендирамо 30 младих и перспективних спортиста, а поред тога, финансијски подржавамо и једанаест тренера за њихов стручно – педагошки рад у клубовима са децом. Наставићемо са улагањем у спортску инфраструктуру у граду и насељеним местима, као и набавку опреме, како би сви спортисти имали што боље и потпуније услове за бављење спортом“, изјавила је већница Нађ Косановић.

Поред представника Града Сомбора и Спортског савеза, састанку су присуствовали и представници ФК „Слога“ Чонопља, ФК „Кордун“ Кљајићево, ФК „Раванград – 2018“ Сомбор, Кајак клуб „Сомбор“, ОК „Волеј старс“, ОК „Сомбор“, РК „Сомбор“ и други.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора