Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Градоначелник Сомбора посетио џудо клуб “Сенсеи – ин”

насловна-19-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, заједно са чланицом Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонијом Нађ Косановић и председником Спортског савеза града Сомбора Милошем Мијићем, посетио је просторије Џудо клуба „Сенсеи – ИН“, где је присуствовао тренингу и учењу основe ове племените спортске вештине. Том приликом, градоначелник Ратковић је поздравио присутне спортисте, честитао им на оствареним резултатима на домаћим и међународним такмичењима и пожелео пуно успеха у даљем раду.

„Част ми је да будем данас овде са вама. Желим да се захвалим свима вама јер сте одлучили да се бавите спортом. Од 2020. године када је основан ваш клуб, освојили сте чак 19 одличја на 6 такмичења у Италији, Словенији, Мађарској, Немачкој и Холандији, што говори да сте изузетно предани свом раду и да показујете велику жељу за напредовањем и бављењем спортом. Хвала вам што сте ме угостили данас, велика ми је част и желим вам пуно успеха, а ми као Град ћемо вам увек бити подршка и сарадник“, рекао је градоначелник Ратковић.

Џудо клуб „Сенсеи – ИН“ је настао као резултат вишегодишњег рада на подручју укључивања особа са сметњама и инвалидитетом у џудо спорт. Сомборски инклузивни џудо је препознат као први у нашој земљи који је започео масовно укључивање особа са сметњама и инвалидитетом у организоване тренажне активности учења џудо вештине, а поред тренажних активности, раде и на едукацији, организујући семинаре за тренере.

Председница ЏК „Сенсеи – ИН“ Сајонела Крга, поздравила је представнике локалне самоуправе и захвалила им се на подршци уз помоћ које могу да пренесу знање џудо спорта на млађе генерације и заинтересоване суграђане.

„Испред вас се налазе џудисти Џудо клуба „Сенсеи – ИН“. Ово је први џудо клуб у нашој земљи који предвиђа рад и са особама са инвалидитетом. Визија клуба је да створимо једну добру здраворазвојну такмичарску групу и да радимо на развоју џудоа и за особе старијих категорија. Можемо се похвалити великим резултатима по питању инклузије и да се цела држава угледа на нас када је инклузија у џудоу у питању. Тренутно спроводимо два „Ерасмус+“ пројекта и надамо се да ћемо следеће године бити и носиоци једнога. Све ово не би било могуће без подршке Града Сомбора и искрено вам се захваљујемо на томе и надамо се да ћемо остварити још много добрих резултата, како на наше задовољство, тако и на задовољство Града који нас подржава“, рекла је Сајонела Крга.

Током тренинга, градоначелник је имао прилику да упозна основе џудо спорта за шта је као награду добио жути појас, а по завршетку тренинга, свим џудистима и тренерима су уручени пригодни поклони.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора