Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Губаш најбољи такмичар трећег Меморијала М. Гуцуња

Memorijal 2
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Трећу годину за редом у центру Сомбора се организује Меморијални турнир у боксу у знак сећања на страдалог младића, нашег суграђанина, хероја са Кошара Мирослава Гуцуњу, који је дао свој живот за своју домовину.

Правим боксерским спектаклом се одаје част и преживелим борцима који су били саборци Мирослава у борбама око Кошара као и породици Гуцуња.

Тако је било и ове године. Турнир који организује БК “Сомбор”, Град Сомбор уз подршку Боксерског савеза Србије а на иницијативу Стојана Кнежевића и Вељка Ражнатовића, овога пружио је прилику сомборцима да виде 9 борби у којима су били актери Боксери клубова “Црвена Звезда”, “Деспот” Смедерево, “Банат” из Зрењанина, “Wариор теам Зоран Бачулов”, “Апатин” и “Сомбор”.

Меморијал су отворили млади боксери сомборског клуба Марко Мијић и Милан Луковић, наставили омладинци Марковић из клуба “Деспот”  и Чакширан из Сомбора.

Трећи меч је био између Вемешића из “Wариор теам Зоран Бачулов” и Немање Николића из Сомбора а четврти меч је био између Јеремића из “Wариор теам Зоран Бачулов” и Стајића из “Баната”.

После ова 4 меча уследила је кратка пауза са културним програмом у којој је учествовао хор Српске Православне цркве “Свети цар Константин и царица Јелена” из Сомбора.

После отпеване химне Републике Србије и бакљаде коју су као и сваке године организовали чланови Фондације “Јунак”, сомборци су имали прилику да поздраве јунаке са Кошара…пуковника Видоју Ковачевића начелника 63.падобранске бигаде, потпручника Петра Мишића, као и наше суграђане борце са Кошара Дамира Божовића, Николу Бороту и Марија Мачкала. Kао и сваке године посебан гост меморијала је била Косана Гуцуња мајка погинулог борца.

Ове године плакету 3.меморијала је мајци хероја уручио Мане Марчета директор Боксерског савеза Србије.

После свечане церемоније виђено је још 5 борби на рингу. Марија Лукић из Сомбора победила је Анђелу Ковчић из “Црвене Звезде”, домаћи такмичар Владимир Бериша прекидом судије победио је Попова из Апатина а Томић из “Баната” савладао је Андрејевића из “Ц. Звезде”.

У предзадњој борби програма репрезентативка из Сомбора Драгана Дада Јовановић победила је Кристину Марковић чланицу “Деспота” из Смедерева. У последњем и најузбудљивијем мечу сениора сомборац Владимир Губаш победио је  Александра Рајетића из Смедева.

Победа, предајом у трећој рунди, у овом мечу донела је Владимиру Губашу и прву награду за најбољег боксер 3.меморијала “Мирослав Гуцуња” коју му је уручио Мане Марчета директор Боксерског савеза Србије.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора