Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Даме растерале облаке!

Dame trče oktobar 2022 (2)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У суботу 01. октобра одржана је најлепша манифестација у граду женска трка – Даме трче. Сам почетак манифестације обележило је велико невреме, али ни то није спречило припаднице лепшег пола да истрче своју трку. Облаци су се повукли на самом стару трке те је успешно кренуло седмо издање Даме трче.

Осамдесетак најодлучнијих дама трчало је својих пет километара трасом од купалишта ‘‘Штранд‘‘ Сомбор ка ‘‘Тромеђи‘‘ по новој шеталишној стази поред Великог Бачког Канала.

Сомбор је угостио тркачице из целе Војводине којима ни олуја није успела скинути осмех са лица. Манифестацији је присуствовла и чланица Градског већа за спорт и омладину – Антонија Нађ Косановић.

Сви пристуни су сведочили још једној трци за памћење између две тренутно најбоље градске дугопругашице Тијане Кабић и Дамјане Перенчевић, обе чланице Арк ’’Сомаратон’’ Сомбор. Кабић је држала темпо и имала вођство до пред крај трке, али млада Дамјана, која ниже успех за успехом, чувала је снагу и спринтом у задњих пола километра направила недостижну разлику и тако остварила победу на овогодишњој трци. Треће место истрчала је Јелена Чортан чланица Арсу ’’Следи МЕ’’ Сомбор. Четврта дама била је Марија Бубало из Апатина, док је на петом месту била још једна чланица ’’Сомаратона’’ Ана Пешић.

У оквиру манифестације ‘‘Даме трче‘‘ одржала се и ‘‘Трка за срећније детињство‘‘ под покровитељством и у организацији Црвеног Крста Сомбор. Стотињак сомборских школараца од 1 до 4 разреда трчало је својих 300 метара упрскос не баш повољним временским условима и тиме су показали велико занимање за физичку активност.

Победник код дечака био је Вук Бошковић, док је друго место припало Угљеши Керезовићу, а треће Јовану Маричићу – сво троје ученика Основне школе ’’Доситеј Обрадовић’’ Сомбор. Победница код девојчица је била Никол Кедвеш, Основна школа ’’Братство и јединство’’ из Бездана, док су на другом и трећем месту биле Миња Шнајдербег и Милица Ресановић обе ученице Основне школе ’’Доситеј Обрадовић’’ Сомбор.

Од учешћа и донација за ’’Трку за срећније детињство’’ прикупљено је 9.700,00 динара који ће бити утрошени за куповину играчака и наставног материјала за дечије одељење Опште болнице ’’Др Радивој Симоновић’’ Сомбор.

Седмо издање трке ‘‘Даме трче‘‘ организовали су Атлетско рекреативни клуб ‘‘Сомаратон‘‘ Сомбор у сарадњи са Спортским Савезом Сомбор и Црвеним Крстом Сомбор уз подршку Спортског центра ’’Соко’’ Сомбор као и других градских институција и приватних партнера.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора