Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Дамјана Перенчевић вицешампиона трке у Кули!

arksm kula
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У суботу 17.06.2023. године у Кули је одржано 14. издање Трке пријатељства које је окупило 800 тркача који су трчали на дистанцама од 5 и 10 километара.

Лепо време и веома јака конкуренција са најбржим тркачима из Србије и окружењеа обележили су овогодишње издање трке.

Атлетско рекративни клуб ‘‘Сомаратон‘‘ Сомбор са двадесетдва финишера ове трке био је један од најбројнијих клубова на овој трци.

Највише успеха имала је млада Дамјана Перенчевић истрчавиши свој нови лични рекорд и вицешампионску титулу на дистанци од 5 километара.

Успешна је била и Тијана Кабић на дистанци од 10 километара где је у веома јакој конкукренцији заузела десету позицију у генералном пласману и прву у категорији Војска и полиција.

Трку на десет километара истрчали су и Јамес Иннес, Ђука Чељуска, Зоран Николић, Марио Кундит, Бошко Елек, Недељко Катић, Арпад Шаркези, Вук Стојисављевић, Богдан Николић, Дамир Миланков, Бошко Јерковић, Сузана Филиповић (3. У категорији), Весна Бјелан, Тијана Одобашић, Моника Маунић, Даница Грујић Фирањ која је била победница у својој категорији.

Трку на пет километара су тррчали : Константин Јерковић, Ђорђе Рацков, Наташа Стојчић, Љерка Вукмировић и Јасминка Дамјановић.

Дан касније у недељу 18.06.2023. године одржана је трећа по реду трка у огранизацији Њест Сербиа Траилс – ‘‘Градац Видра траил‘‘. Трка на 15 километара са 550 метара успона окупила је 300 учесника.

Учесници ове захтевне трке кроз природу били су и чланови ‘‘Сомаратона‘‘ – Даниел Шокац, Мирослав Лишчевић и Предраг Шкорић.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора