Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Дамјана Перенчевић вицешампионски у Баји, Ана Пешић бронзана у Суботици

baja damjana
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У недељу 02.04.2023. године одржано је тринаесто издање полумаратона у Баји, Република Мађарска.

Око 800 тркача узело је учешће на једној од три трке и то на 5, 10 и 21 километар.

Чланови ателтско рекреативног клуба ’’Сомаратон’’ из Сомбора били су један од најбројних клубова, а чак тридесетак Сомаратонаца истрчало је једно од три дистанце.

Највише успеха имала је Дамјана Перенчевић која је истрчала друго место у трци на 5 километара. Најкраћу дистанцу у Баји истрчали су и Маријана Вуковић и Бранко Ненадић.

Дупло дужу дистанцу истрчале су и Џејмс Инс који је истрчао шесто место, Марио Кундит, Зоран Борјановић, Александар Мартиновић, Елек Бошко, Тијана Одобашић, Снежана Радовић, Драгић Виолета, Љерка Вукмировић, Јасмина Дамјановић, Даница Г. Фирањ и Даниел Шокац.

Главну дистанцу дана полумаратонску у дужини од 21 километра истрчали су Роберт Лалић који је био и најбржи Сомборац на овој дистанци заузевши петнаесто место у генералном пласману уз свој нови лични рекорд.

Полумаратон су истрчали и Ђорђе Муњас, Зоран Николић, Ђорђе Вучковић, Давор Петрик, Катић Бранислав, Илија Звеканов, Слободан Драгић, Милан Ковачић, Дамир Марковић, Атила Сич, Богдан Николић, Зоран Попић, Дарио Шарчевић, Срђан Бузаџић, Јелена Перенчевић, Биљана Везмар, Дамир Миланков, Бошко Јерковић, Маја Бодрожић и Арпад Шаркези који је заузео треће место у својој старосној категорији.

Истог дана али у Суботици, тј. у околини Палића одржано је треће коло Војвођанске трекинг лиге – трка око три језера у дужини од 19,5 километара.

Ана Пешић чланица Сомаратона заузела је треће место у женској конкурекцији.

Дистанцу су истрчали још и Јелена Перенчевић, Дејан Николић и Мирослав Лишчевић.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора