Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Дачић уручио Јокићу признање за промоцију угледа Србије у свету

photo1693215085
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је најбољем кошаркашу света и овогодишњем шампиону НБА лиге Николи Јокићу признање за промоцију угледа Србије у свету, које му је додељено раније на свечаности поводом обележавања Дана српске дипломатије.

У срдачном разговору са Николом Јокићем, министар Дачић је изразио задовољство што има прилику да му лично уручи ово признање и захвалио му што део својих успеха посвећује својој земљи.

Дачић је истакао да ће држава знати да цени напор и успехе наших људи на светској сцени, било да се баве спортом, уметношћу или било којим послом у којем ће надмашити наше националне оквире и пронети добар глас о Србији широм света, додајући да је то наш дуг и обавеза према њима који чине много за дипломатију и углед своје земље.

Ово признање министарство спољних послова додељује нашим истакнутим појединцима који промовишу углед Србије у свету кроз своју професију. Од спортиста, пре Николе Јокића, признање поводом Дана српске дипломатије добио је Новак Ђоковић 2020. године.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора