Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Двадесет дана до најстарије уличне трке у Србији!

arksm202201
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Након две године поново се отварају капије ‘’Бостона на Балкану’’ најстарије уличне трке у Србији – Сомборског полумаратона. Овогодишње 42. издање Сомборског Интерспорт полумаратона одржаће се у недељу 08. маја 2022. године.

Након паузе узроковане пандемијом градска трка на коју су сви Сомборци посебно поносни враћа се још лепша и никад спремнија за све тркаче који ће посетити наш град.

Вођени жељом да се што више промовишу лепоте Сомбора организатори трке су изменили досадашњу трасу трке како би се што више трчало кроз сам центар града, а по први пут у својој пет деценија дугој традицији трчаће се кроз највећи градски парк – Парк хероја те ће тркачи моћи да се упознају са чувеним зеленилом.

До сада је за 42. Сомборски Интеспорт полумаратон пријављено око 600 тркача из целог региона, а међу њима су и неки од победника ове трке као и неки од тренутно најспремнијих дугопругаша из наше земље.

Поред главне полумаратонске трке на 21 километар, трчаће се и трка на 7 километара као и штафета 3 x 7 километара.

Оно што радује јесте чињеница да је до сад пријављено 150 тркача из Сомбора и околине.

Организатори су као и сваке године припремили и најслађу трку за прешколце ‘’Трку пужића’’ која ће се одржати пре старта главних трка.

42. Сомборски Интерспорт полумаратон одржава се под покровитељством Града Сомбора, Покрајинског Секретаријата за спорт и омладину као и уз пуну подршку свих градских институција, јавних предузећа, као и уз велику подршку приватних компанија и појединца.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора