Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Двострука титула за Бориса

beachminton2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протеклог викенда је одржан међународни турнир серије 500 бодова у кросминтону у мађарском Кишкунхалашу. На већ традиционалном турниру на песку у оквиру бање Халастермал, наступило је седморо Сомбораца – чланова СБК “Спеедер”.

Борис Јерковић је био најуспешнији такмичар, са освојене две титуле: појединачно и у категорији мешовитих парова са Алидом Јерковић. Са нових 500 бодова Борис ће се попети на пето место светске ранг листе.

Алида је наступила и у категорији сениорки, али је такмичење завршила у групној фази.

Урош Лукач је освојио треће место у категорији до 14 година. Селена Стојачић је освојила бронзу у категорији женских парова са Вивиен Рацз-Фодор. Селена је наступила и у категорији сениорки, али није успела да се пласира даље од групне фазе.

Симана Матковић је била трећепласирана у категорији ветеранки, док је у мешовитим паровима била сребрна у пару са Салмаши Јаношем.

На турниру су наступили и Слободан Јерковић у категорији ветерана и Стевица Лукач у категорији аматера али без значајнијих успеха.

Већ за две недеље, 13.августа ће сомборски “Спеедер” премијерно организовати међународни турнир серије 500 бодова под називом Сомбор Хеxагон, на терену ФК Дунав у Бачком Моноштору, у оквиру Бодрог Феста.

Биће то први турнир на коме ће се играти кросминтон на теренима који се укрштају, формирајући велики шестоугао.

Након Хеxагона сомборски клуб угостиће поново врхунске играче и на Сербиан Опену, који је заказан за 3. септембар ове године.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора