Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

„ДДОР Oлимпијска стаза“

DDOR Olimpijska staza Sombor
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

„ДДОР Oлимпијска стаза“, по први пут је данас одржана у Сомбору  у организацији Олимпијског комитета Србије, компаније ДДОР осигурање и Града Сомбора.

Манифестација која промовише олимпијске вредности и такмичарски дух окупила је у центру града више од 700 учесника, који су се надметали у пет дисциплина на пет различитих полигона.

На отварању манифестације присутне су поздравили градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, директор ДДОР осигурање Филијала Сомбор Александар Милошев, као и кајакаш олимпијац Страхиња Стефановић.

„Циљ ове манифестације је промоција олимпизма и олимпијских вредности. Драго ми је што ћете имати прилику да кроз едукацију и полигоне научите више о олимпијским спортовима кроз Игру меморијеКвиз знања и још много тога. Захвалио бих се свима што сте дошли у оволиком броју, и надам се да ћете се добро забавити“, поручио је Ратковић пре почетка такмичења.

Директор Филијале ДДОР осигурања, господин Александар Милошев, доделио је награде најбољим екипама које су учествовале у „ДДОР Олимпијској стази“ и захвалио се свим учесницима.

„ДДОР је историјски везан за Сомбор и присутан као подршка у свакодневном животу и раду Сомбораца. Изузетно сам срећан и поносан што, као представник једног од лидера у индустрији осигурања, али и друштвено одговорне компаније и дугогодишњег партнера Олимпијског комитета могу да вас поздравим уверен да ће данас победити фер-плеј, да ће вам нова сазнања о олимпизму бити интересантна и да ћете уз то и добро забавити. Вредности ДДОР се готово поклапају са олимпијским и зато је велико задовољство бити у прилици да се поделе награде учесницима који су их показали на нашој ДДОР Олимпијској стази данас“ истакао је Милошев.

Страхиња Стефановић се пре трке обратио присутнима, захвалио се Олимпијском комитету Србије и ДДОР осигурању на позиву да учествује у „ДДОР Олимпијској стази“.

„Драго ми је да видим толико људи који су ту да подрже пројекат ДДОР Олимпијске стазе, који за циљ има промоцију олимпизма и олимпијских вредности. Сматрам да је у данашње време дигиталних медија заиста потребно да се организује више оваквих догађаја који ће кроз едукацију и физичку активност приближити грађанима олимпијске вредности и симболе. Спорт и физичка активност имају много здравствених добробити, а ДДОР Олимпијска стаза уједно омогућава имквалитетно проведено време са породицом, пријатељима, као и нова познанства“, казао је Стефановић.

На крају доделе медаља и награда најбољим учесницима, Антонија Нађ Косановић је уручила спортске реквизите учитељици Мирјани Сремчевић испред Основне школе „Киш Ференц“. Другу донацију је примила дефектолог ОШ „Вук Караџић“, Јелена Зорић уз речи захвалности компанији ДДОР осигурање и уверење да ће реквизити подићи квалитет наставе у њиховим школама.

Антонија Нађ Косановић, чланица Олимпијског тима у Лондону, двострука првакиња Европе у кајаку, трострука европска вицешампионка обратила се присутнима: “Велико је задовољство поздравити моје Сомборце на овом дивном догађају. Из постигнутих резултата види се да учесници поред спретности на полигонима показали и да су паметни приликом решавања квизова. Верујем да су сви учесници задовољни и да ћемо имати прилике да се ускоро поново овако дружимо.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора