Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Додељена спортска опрема за фудбалске клубове из Алексе Шантића и Кљајићева

насловна-4-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Прослављени српски фудбалер и директор млађих категорија Фудбалског савеза Србије, Никола Лазетић, посетио је данас Фудбалски клуб „Алекса Шантић“ и ФК „Кордун“ Кљајићево и том приликом поделио нову спортску опрему. Приликом посете фудбалском клубу у Алекси Шантићу, Лазетића су дочекали чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић, председник Спортског савеза града Сомбора Зоран Бојић, представници Месне заједнице „Алекса Шантић“ и представници Клуба, на челу са председником, Александром Сјераном, који су искористили прилику да ближе упознају Лазетића са радом клуба и њиховим активностима.

Током посете Кљајићеву, са Лазетићем су разговарали градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, представници Месне заједнице „Кљајићево“ и представници ФК „Кордун“. Том приликом, градоначелник Ратковић се захвалио Лазетићу на посети фудбалским клубовима и додао да је Град Сомбор уложио значајна средства у спортску инфраструктуру, али да ће се с тим улагањима наставити и у наредном периоду.

„Захвалио бих се Фудбалском савезу Србије и Николи Лазетићу који је данас у посети ФК „Кордун“ у Кљајићеву и Фудбалском клубу у Алекса Шантићу. Једна прелепа акција, пре свега из разлога што се обилазе клубови који су у нижим ранговима и који су у претходном периоду можда били мало више запостављени. Дељење спортске опреме је вредна донација која ће значити свим клубовима, а драго ми је што је и Град Сомбор у овој години завршио трибине за овај фудбалски клуб и што смо у буџету за 2024. годину обезбедили 25 милиона управо за побољшање спортске инфраструктуре. Највише ћемо радити у сеоским срединама, а наш циљ је да се што више младих и деце бави спортом. Захваљујући ФСС, обишли смо једанаест клубова на територији града Сомбора и реакције свих играча су биле позитивне“ изјавио је градоначелник Ратковић.

Никола Лазетић је изразио задовољство што има прилику да учествује у акцији опремања спортских клубова новом опремом и захвалио се локалној самоуправи на улагањима и подршци коју пружају спортским удружењима на територији Сомбора.

„Изузетно ми је драго што сам испред Фудбалског савеза Србије имао ту част да данас поделим нову спортску опрему за неколико клубова. Радује ме то што видим да има пуно деце која тренирају и којима ће ова опрема значити. Имао сам прилику да разговарам и са градоначелником Ратковићем и драго ми је да видим колико се труде и колико улажу у клубове и спортска удружења. Циљ овога данас је да дођемо и обиђемо клубове и децу, те да разговарамо са њима и саслушамо њихове проблеме и потребе, како би у неком наредном периоду могли те проблеме и да решимо“, поручио је Лазетић.

Као и до сада, нова спортска опрема подразумева дресове за играче, лопте, штуцне и рукавице за голмане.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора