Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Додељени уговори за суфинансирање годишњих програма спортских организација са територије града Сомбора

насловна-6-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У Великој сали у згради Жупаније, данас су свечано додељени уговори о суфинансирању програма спортских организација са територије Града. Уговоре је представницима спортских организација уручила чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, која је том приликом честитала присутнима на оствареним спортским резултатима и додала да локална самоуправа поред суфинансирања годишњих програма, издваја и око седам процената из буџета за одржавање и унапређење квалитета спортских објеката, стипендирање перспективних спортиста и друге активности, како би сви они који желе да се баве спортом, имали најбоље могуће услове за то.

„Спортски поздрав свима вама који сте својим спортским резултатима заслужили да будете у кругу најуспешнијих спортских удружења и којима ће данас бити уручени уговори о суфинансирању за 2024. годину. Сомбор у својој богатој спортској историји има уписана имена безмало педесет спортиста и тренера који су учествовали на Олимпијским играма. Ми изузетно уважавамо и ценимо ове чињенице и у том смислу, наше јасно опредељење је да као Град обезбедимо неопходне услове за квалитетно бављење спортом од најмлађе полулације, па све до ветеранског спорта. Сигурна сам да ћете вредно радити са својим спортистима и испунити наша очекивања, а у прилог томе су и чињенице које се тичу ваших прошлогодишњих резултата, који су вас определили да данас будемо заједно на овом месту поводом доделе уговора. Ја вам од срца честитам и захваљујем на залагању, труду и тренуцима радости којима сте славећи своје спортске успехе, прослављали име Сомбора“, рекла је градска већница Антонија Нађ Косановић.

Присутне је поздравио и председник Спортског савеза града Сомбора Милош Мијић, додавши да га радује чињеница да велики број спортских удружења има рад са децом, што представља један од примарних циљева како Града, тако и Спортског савеза града Сомбора.

„Желим да вас поздравим у име Спортског савеза града Сомбора и у своје лично име и да вам честитам на оствареним резултатима током године и надам се да ћете и даље представљати наш град на најбољи могући начин. Оно што ме радује, то је сигурно да велики број спортских удружења и институција има рад са децом, а то је сигурно један од примарних циљева. Хвала вам што велики број манифестација обележавате током године, а иза којих стоји Град Сомбор. Средста која обезбеђује локална самоуправа ће вам сигурно значити и олакшати ваш рад и надамо се да ћемо заједничким снагама унапредити спорт у нашем граду јер Сомбор је град спорта. Хвала вам“, рекао је Милош Мијић.

Конкурсом за суфинансирање програма у области спорта за 2024. годину, суфинансираће се програми 90 спортских организација, односно три програма спортских организација од посебног значаја за град Сомбор и то: КК „Џокер“, БК „Сомбор“ и ОК „Волеј старс“ Кљајићево, те 87 програма осталих спортских организација.

За ову намену, из буџета Града је издвојено 65 милиона динара.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора