Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Драгана стартовала победом

Драгана Јовановић, ЕП, Београд 2024.година
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Српска женска бокс армада стартовала победама на ЕП у боксу у Београду.

Пети дан такмичења на Европском првенству у боксу за сениорке и сениоре 2024. које се одржава под сводовима хале “Александар Николић” донео је први излазак дама у ринг на овом шампионату.

Лед је пробила Наталија Шадрина која ће Србију представљати и на Олимпијским играма у Паризу. Српска репрезентативка у конкуренцији до 60кг борила се против Белорускиње Але Ивашкевић и остварила убедљиву победу. Наредни меч за пласман у полуфинале и осигурану медаљу Шадрина боксује против Словакиње Мирославе Јединакове. Овај меч заказан је за уторак 23. априла.
“Противница је била доста јака, знамо се од раније и имамо другарски однос. То није ништа променило ток меча јер исто боксујеш за своју земљу било да познајеш противника или не. Доста је јака конкуренција и нема стајања, тренирам нон стоп како би била у одличној форми за освајање медаље” – истакла је Шадрина.

Уследио је меч Николине Гајић против Белорускиње Алине Вебер у категорији до 75кг у коме је бриљирала српска репрезентативка и остварила пласман у четвртфинале где ће снаге одмерити са другим носиоцем Литванком Габријелом Стонкуте.
“Није ово био мој максимум, чувам се за наставак. Мало теже сам ушла у меч, али имали смо добру тактику и успела сам да победим. Противница је била доста незгодна, много се рвала а то није мој стил јер ја боксујем технички и нисам фајтер. Али сутра се опет сусрећем са боксерком која је фајтер и доста је нижа од мене, познајем је од раније и надам се да ћу сутра победити. Мислим да сам сад у много бољој форми него на почетку припрема и очекујем да ћу освојити медаљу” – рекла је Гајићева.

Српска репрезентативка Нина Радовановић у категорији до 50 кг борила се против Мађарице Петре Мезеи за пласман у четвртфинале и остварила сјајну победу која је води у меч против другог носиоца Азербејџанке Маројне Савријеве.
“Драго ми је да сам победила. Не могу да кажем да је било сасвим лако, али сам се изборила до победе. Не бих да много коментаришем унапред. Следећа противница ми је Азербејџанка са којим никад нисам боксовала. Можда је и боље тако како бих потпуно фокусирано ушла у борбу. Вероватно да је мање искусна с обзиром на моје године, али на све сам спремна. Идемо даље!” – истакла је Нина Радовановић.

У категорији до 52кг српска репрезентативка Драгана Јовановић елиминисала је Молдавку Мају Одаију, у наредном мечу бориће се за осигурану медаљу против првог носиоца Белорускиње Јулије Апанасовић.
“Противница из Молдавије коју сам победила је старија од мене 17 година, мислила сам да ће бити много теже с обзиром да је ово моја прва сениорска година и сви су старији и искуснији од мене. Ипак, ја знам шта желим, а то су жеља воља и циљ. То сам успела да остварим захваљујући мом тренеру и селектору, без њихове подршке не би могла ништа све ово да постигнем. Сутра ме очекује меч са Белорускињом која је трећа на свету. Надам се да ћу је победити и урадићу све како бих узела медаљу за Србију” – закључила је Јовановићева.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора