Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Дуелом “стогодишњака” отворен програм прославе дана града Сомбора

Duel stogodišnjaka Žak - Sloga, seniori, februar 2024. godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

На Градском стадиону у Сомбору, у организацији Спортског савеза града Сомбора и Града Сомбора, данас су одигране две фудбалске утакмице између пионирских и сениорских екипа Фудбалских клубова Жак и Слога из Чонопље.

Два клуба ове године славе јубиларних 100 година од оснивања, а спортском догађају су присуствовали Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства и Милош Мијић, председник Спортског савеза града Сомбора.

Градска већница честитала је фудбалским клубовима јубилеј и поручила да ће им Град Сомбор увек бити подршка у раду и даљем развоју. „Велика ми је част да вас поздравим у име Града Сомбора и у своје лично име.

Честитам вам овај велики јубилеј за који сам сигурна да није лако остварити и да је уложено много труда и рада да би се у континуитету одржавао висок ниво и остваривали озбиљни резултати. Прошле године је реновиран терен на стадиону ФК „Жак“, а ове године ћемо реконструисати трибине на стадиону ФК „Слога“. Град Сомбор ће увек бити ту да вас подржи и да вам помогне да наставите са остваривањем добрих резултата. Честитам вам још једном на стогодишњици и честитам свим нашим суграђанима 275. година од проглашења Сомбора за слободан и краљевски град“ – рекла је градска већница Антонија Нађ Косановић у свом обраћању.

Утакмице су прошле у пријатељској и слављеничкој атмосфери, а улаз за гледаоце био је бесплатан.

Иако је резултат био у другом плану, треба напоменуту да су у оба сусрета славили „црно – бели“ из Сомбора.

У пионирском мечу Жак је победио са 4:3, головима двоструког стрелца Милића, те Квргића и Стојановића. На другој страни, Немања Вулетић је два пута погађао мрежу Жака, док је трећи погодак постигао Алекса Кукић.

У сениорском дуелу виђен је један погодак који је за Сомборце постигао Никола Макар средином другог полувремена.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора