Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Женска екипа Сомаратона бронзана на државном првенству у кросу!

ARKSM kros NS
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Тркачки викенд је започео у суботу у Новом Саду на државном првенству у кросу. У веома јакој конкуренцији екипа “Сомаратона” у саставу Дамјана Перенчевић, Тијана Кабић и Зорица Кулић освојила је бронзану медаљу у екипном првенству.

Испред сомборских тркачица биле су само екипе АК Сремска Митровица и АК Црвена Звезда Београд.

Резултат је тиме значајнији јер је ово прва екипна медаља са државних првенстава за Арк ‘‘Сомаратон‘‘ Сомбор чиме су се само потврдили добри резултати које остварују девојке у појединачној конкуренцији.

Дан касније, у недељу у Лесковцу је одржан 21. Лесковачки полумаратон. Шампионка трке на 10 километара била је Тијана Кабић, Арк ‘‘Сомаратон‘‘ Сомбор која је наставила успешан низ који је започет у суботу са бронзом у кросу.

У главној полумаратонској трци на 21 километар Сузана Филиповић истрчала је сјајно четврто место.

У недељу у главном граду Словеније одржан је 26. по реду Љубљански маратон који је још једном оправдао реноме једне од најбољих трка у Европи. Више од десет хиљада тркача из целог света такмичило се у дистанцама од 10, 21 и 42 километра. Атлетско рекреативни клуб Сомаратон је на овој трци имао двадесет и пет такмичара који су трчали једну од ових дистанци.

Најтежу атлетску дисциплину маратон у дужини од 42 километра истрчали су Дејан Николић који је био и најбржи маратонац у Љубљани, Дамир Марковић који је истрчао свој 20 маратон по реду, Милан Ковачић, Биљана Везмар, Маја Бодрожић, Зоран Николић, док је Сомбор добио и нове маратонце и то Јелену Перенчевић, Атилу Сича и Владимира Кесегића.

Полумаратонску дистанцу у дужини од 21 километра истрчали су Срђан Бузаџић, Даниел Шокац, Весна Бјелан, Илија Звеканов, Сања Војводић, Бранислав Катић, а свој први полумаратон истрчали су Мирјана Дошен, Александар Мартиновић и Ана Пешић.

Изузетан резулатат на трци на 10 километара истрчао је Јосип Мајор који је трку завршио за 35 минута заузевши 29 место од 2.000 финишера ове трке.

Десет километара истрчали су и Катарина Перенчевић, Ивана Шокац, Ана Касап, Предраг Шкорић, Наташа Раич Сич и Љерка Вукмировић.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора