Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Завршница сезоне у кросминтону

sbk speeder
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Претходне суботе су такмичари сомборског СБК „Спеедер“ наступили на последњем турниру за ову сезону. Четворо Сомбораца учествовало је на Леопард купу, трурниру серије 250 бодова, одржаном граду Шолту у Мађарској.

Алида Јерковић и Катарина Блажев играле су у категорији парова и поражене су у полуфиналу те су поделиле бронзано одличје. Алида и Катарина су наступиле и у појединачној сениорској категорији, те су и ту поделиле треће место. Боље од њих биле су Агнес Дарнyик, бивша светска првакиња и Барбара Фиглар, трећепласирана са светског првенства у категорији ветеранки.

Урош Лукач је због недостатка такмичара његовог узраста, био приморан да игра у сениорској – Опен категорији, те је у групној фази претрпео четири пораза али стекао добро такмичарско искуство.

Симана Матковић је наступила у категорији ветеранки и у коначном пласману поделила треће место.

Сомборски такмичари овим турниром завршавају најуспешнију сезону у историји клуба. На Светском првенсту у јуну Катарина Блажев и Селена Стојачић су освојиле појединачна сребра и бронзу у категорији парова за јуниорке, а сезону завршавају на четвртом месту светске ранг листе женских јуниорских парова, док су појединачно Катарина седма у категорији кадеткиња, а Селена на трећој позицији међу јуниоркама.

Урош Лукач сезону завршава као пети на светској ранг листи, док је Борис Јерковић остварио историјски успех задржавањем прве позиције на светској ранг листи за сениоре.

Борис и Алида Јерковић су на четвртој позицији у категорији мешовитих парова.

У конкуренцији ветеранки Симана Матковић завршава сезону на шестом месту светске ранг листе, док Слободан Јерковић у категорији ветерана преко шездесет година заузима треће место.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора