Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Златне медаље Драгани, Сари и Назифу, сребро Омеру и Радету

BK Sombor, mart 2024.godina 61. Beogradski pobednik (1)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У хали „Александар Николић“ завршено је 61. издање међународног бокс турнира дуге и богате традиције „Београдски победник – меморијал Бранко Пешић”. Турнир који је већ дуги низ година сврстан у А категорију турнира према Светској боксерској федерацији ове године угостио је 93 боксера и 35 боксерки из 16 земаља света, од Боливије, преко Бангладеша, до Француске, Русије, Кипра, Белгије, Казахстана, Јерменије…

Турнир је приказао висок квалитет бокс школа из свих делова света, а најбољи тимски бокс показали су репрезентативци Казахстана који су и освојили пехар намењен најбољој селецији овог такмичења коју је селектору овог тима уручио директор Боксерског савеза Србије Мане Марчета.

У финалној вечери након десет борби дама, гледали смо 13 мушких у коме је фантастичну партију пружио капитен бокс селекције Србије, супертешкаш Владан Бабић савладавши колегу из Казахстана Оизаса Букаева 4:0.

Овај турнир једна од последњих провера снаге и капацитета, чињеничног стања на терену за боксерке и боксере учеснике Европског шампионата за сениорке и сениоре који ће бити одржан управо у хали “Александар Николић” од 15. до 29. априла 2024.

Златну медаљу за Србију на 61. меморијалу “Бранко Пешић” освојио је и Назиф Сејди (БК Сомбор) који је након жестоке борбе у три рунде у категорији до 63.5 кг победио Француза Антара Бадра 3:2. Проглашени су за најборбенији пар овог такмичења у мушкој категорији, награде су им уручили Жика Јелесијевић и Миливоје Башић.
„Много напорнији меч него у претходном колу јер је противник много другачији, а и на прошлом мечу сам уложио доста снаге. Било је јако напето, али све добро завршило на крају. Желео сам злато и узео сам злато“ – истакао је Сејди.

Сјајне партије у финалној ноћи пружио је и српски репрезентативци Омер Аметовић. Нажалост, за нијансу је био слабији од ривала из Казахстана. Прошлогодишњи освајач „Београдског победника“ Аметовић борио се против двоструког светског шампиона Санжара Ташкенбаева.

Српске боксерке показале су веома јак потецијал и професионалност и успеле да освоје пет златних медаља, две сребрне и пет бронзаних.

Драгана Јовановић није улазила у ринг за финални меч јер јој је сусрет предала Францускиња Каејла Мопин.

Српска супертешкашица Сара Миљковић у изванредном мечу у коме је њена противница имала и бројење након жестоког ударца наше Саре победила 3:2 репрезентативку Мађарске Реку Хофман, освојила злато и понела наслов најбоље техничарке овог такмичења.
За најбољу домаћу боксерку изабрана је Драгана Јовановић, а најбоља репрезентација је домаћин Србија.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора