Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Аметовићу трофеј 60. “Београдског победника – меморијала Бранко Пешић”

(Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Историја је исписана у храму борилачких спортова, у земунској хали Пинки.

Јубиларни 60. у низу шампионски трофеј „Београдског победника – меморијал Бранко Пешић“ отишао је у руке српског репрезентативца, младог аса у категорији до 51 кг Омера Аметовића.

Српски бокс може као ретко која федерација племените вештине да се похвали турниром који има такву тежину, квалитет, популарност и у свему шест деценија дугу традицију и који непрестано расте и гледа напред и гради будућност планетарног бокса.

Финалну ноћ под сводовима хале Пинки која била је спектакуларна обележило је 25 мечева и борба 50 асова за наслов најбољег.

Титулу намењену освајачу 60. “Београдског победника – меморијала Бранко Пешић” у зноју лица свог и храбрости у магичном четвероуглу исковао је млађани Аметовић коме је овај престижни пехар уручио потпредседник ИБА Адук Абакаров.

Такмичари БК Сомбора последњег дана освојили су две златне медаље у сениорској конкуренцији.

Омер Аметовић је у категорији до 51 кг у финалу је савладао Зомарта Јерзана из Казахстана. Судије су биле подељене, али на крају 3:2 у корист српског репрезентативца.

Милосав Савић је такође освојио златну медаљу, али у категорији до 86 кг. У финалном победио (5:0) је Шпанца Ендија Тамају Лесмеса.

У омладинској конкуренцији (6 th – Greatest Open) такође су освојена два пехара.

Слика преузета са фејсбук странице Боксерског савеза Србије

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора