Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Иван Ђеоргиевски вицепрвак Србије

Državno prvenstvo F3K
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
На спортском аеродрому у Ћуприји у суботу 23. септембра су се састали ваздухопловни моделари који се такмиче у категорији Ф3К (радио командовани модели једрилица), на највишем домаћем такмичењу – државном првенству. Ово је било друго по реду државно првенство, након што је прошле године после дуже паузе у Србији одржано прво државно првенство у овој занимљивој моделарској категорији.
У одличној организацији домаћина Аеро клуба „Ћуприја“ и у такмичарски изазовним временским условима, шест такмичара је са својим моделима летело укупно осам такмичарских серија, од којих се као најуспешнији издвојио Никола Стојковић из АК „Ћуприја“. Друго место је освојио Иван Ђеоргиевски из АК „Сомбор“ и треће место Предраг Крстић из АК „Трстеник“.
Велико искуство и знања су моделари донели са недавно завршеног светског првенства у Румунији, на коме је учествовала репрезентација Србије, па је ово била прва примена знања на домаћем терену после тако великог међународног такмичења.
Убрзо већ током следеће године ће бити прилика да се ентузијазисти и заљубљеници у овај спорт опробају још боље и више и такмичарски и организационо, и ову моделарску дисциплину приближе свим заинтересованим за летење модела са радио управљањем.
Фото: Милан Стевић

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора