Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Калаба подигао трофеј Гранд приx-а

Dušan Kalaba slika Biciklistički klub Sombor
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Бициклистички клуб Спартак из Суботице и Бициклистички клуб Сомбор успешно су организовали пилот пројекат под називом Север Гранд приx или Велика награда Севера.

Суботица и Сомбор били су домаћини дводневне трке, у суботу је одржана Велика награда Суботице, а дан касније Трофеј Сомбора.

Како су навели организатори на старту обе трке нашло се више од 270 возача у осам категорија, а обе су се бодовале за Куп Србије, као и генерални пласман Север Гранд приx-а.

Поред учесника из Србије, надметали су се и гости из Мађарске, Румуније и Хрватске. Циљ овог пројекта је да се привуче што већи број бициклиста у једном викенду и тако се клубовима олакша такмичење, смање путовања и трошкови.

Јован Дивнић из београдског Партизана славио је првог дана такмичење, док је Душан Калаба, члан екипе Инвицтабике из Новог Сада подигао пехар у Сомбору. Њих двојица су поделили бодове за Куп Србије, а победник у генералном пласману Север ГП је Душан Калаба, јер је поред победе у другој трци, освојио и друго место у суботичкој трци.

Члан БК Лотус Теам из Сомбора, Михајло Столић, остварио је дуплу победу у јуниорској конкуренцији, јер је био најбржи у оба града у Купу Србије.

Треба напоменути и да су увод у трку “Трофеј Сомбора” направили најмлађи двоточкаши у оквиру серије Венера ЦX кидс, коју од ове сезоне организује БК “Сомбор”, с циљем да се што више малишана упозна и опроба у вожњи бицикла на различитим подлогама, стазама и препрекама, као и да стекне утисак како је то на правим, такмичарским тркама.

У питању је била друга трка ове серије, а деца су имала прилику да провозају промотивни круг у дужини од 1,2 километра. Наредна је на програму 25. септембра.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора