Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Катарина тријумфовала на мастерсу

hdr
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Катарина Блажев, чланица сомборског СБК „Спеедер“ освојила је мастерс турнир у кросминтону серије 1000 бодова у Братислави у категорији кадеткиња.

Такође је у категорији парова за јуниорке освојила бронзано одличје са Словакињом Хадуковом.

Остваривши изузетан успех, била је један од најуспешнијих такмичара на престижном турниру.

Словак Опен је први мастерс турнир серије 1000 бодова у последњих неколико година, још од 2020. године када су због пандемије ЦОВИД а турнири тог ранга обустављени. Турнир је привукао велики број такмичара у свим узрасним категоријама и по свим мерилима био је на нивоу европских првенстава.

Првог такмичарског дана игране су све категорије парова и групне фазе појединачних сениорских и ветеранских категорија, док су другог такмичарског дана игране млађе категорије и завршница сениорских категорија.

За сомборски клуб наступали су и Урош Лукач, Алида Јерковић, Борис Јерковић и Симана Матковић.

Првог дана турнира Катарина Блажев и Саша Хајдукова су, као четврти носиоци у категорији парова за јуниорке, биле слободне у осмини финала, затим су победиле у четвртфиналу, али су у полуфиналу поражене од првих носилаца Словакиња Јанчакова Мицхаликова, те су поделиле бронзано одличје.

Урош је играо у пару са Словаком Кошчаком али су поражени у осмини финала јуниорских парова.

Своје мечеве у појединачној ветеранској категорији играла је и Симана Матковић. У првом мечу, поражена је у неизвесном мечу од Мађарице Фаркас, у наредном је тријумфовала против Словакиње Счавницке, а у последњем мечу групне фазе поражена је од првог носиоца турнира – Пољакиње Јагиелло, те није успела да се пласира у наставак такмичења.

Алида Јерковић је одлично одиграла своје мечеве у групи, лако савладала Немицу Хубер и Словакињу Хишчакову, а због изостанка носиоца групе обезбедила је директан пролаз у четвртфинале наредног дана.

Борис Јерковић је у групној фази оправдао улогу фаворита и првог носиоца турнира. Побеђени су Немац Сцхоене, Летонац Логошс и Немац Каатз, те се Борис пласирао даље у наредну фазу такмичења.

Другог такмичарског дана Борис је у осмини финала лако савладао Летонца Жоготса, али га је у четвртфиналу елиминисао Немац Лутз, који је поражен тек у финалу.

Алида је такође елиминисана у четвртфиналу сениорки од Летонке Логоше.

Урошу је овај турнир био први наступ у категорији до 16 година, а свој први меч је одиграо најбоље и направио изненађење победивши другог носиоца турнира, Пољака Милона.

Након тога је у неизвесном мечу, и испоставиће се кључном, поражен од Летонца Блауса. У последњем колу групне фазе није имао довољно енергије те га је победио Словак Легатх. Урош је заузео треће место у групи и завршио такмичење поделом петог места.

Катарина је лоше ушла у први меч и доживела пораз од светске првакиње Жупевц, међутим одлично је одреаговала и у наредном мечу победила другог носиоца Пољакињу Горчицу, што јој је омогућило пласман у полуфинале. У полуфиналу је одиграла још боље и победила Словенку Бервар а у финалу је потпуно надиграла првог носиоца турнира, Словакињу Мицхаликову и потпуно заслужено дошла до првог трофеја серије 1000 у каријери.

Са значајном количином нових бодова, сомборски такмичари тренутно заузимају високе позиције на светској ранг листи.

Катарина је скочила на друго место, Урош је освојио своје прве бодове у категорији са годину дана старијим дечацима и заузео је 26. место.

Алида је скочила на 15. место, Борис је задржао друго место, док је Симана задржала своју 8. позицију на ранг листи.

Наредне суботе, 13.05.2023.године СБК „Спеедер“ организује клупско такмичење и представљане спорта поводом светског дана кросминтона, на травнатим теренима помоћног терена ФК ЖАК са почетком у 14 часова и овом приликом позива све заинтересоване да дођу и упознају се са спортом.

Сви заинтересовани ће бити у прилици да пробају кросминтон и виде наше најбоље такмичаре.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора