Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Кренула “Бесплатна реакција у води”

dec 3
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Обавештавамо вас да је у у току програм Бесплатна рекреација у води за грађане града Сомбора.

Програм се реализује са поčетком у 16:00 у Затвореним базенима Спортског центра „Соко” у Сомбору и то у терминима УТОРКОМ И ЧЕТВРТКОМ од 16:00 до 17:00 часова. Програм је стартовао 06.12.2022.

Сви заинтересовани који хоће да се прикључе програму нека се јаве на телефон Спортског савеза града Сомбора 025/436 – 787 или дођу лично.

Рекреација у води или аеробик у води, последњих година све је популарнији јер је доказано да је вежбање у води неупоредиво ефикасније него у сали. Све што вам је потребно су купаћи костим, пешкир и жеља да своју линију доведете до перфекције.

Предности рекреације у води у односу на друге физичке активности су велике. Могућност повреда је сведена на минимум, а стручњаци тврде да ефикасно смањује стрес, јер је вежбање у води идеална терапија за опуштање и отклањање напетости. Препоручује се женама свих година, деци у развоју, али и мушкарцима.

Рекреација у води подразумева вежбе за све групе мишића, учвршчује и обликује тело, лечи гојазност . Гојазне особе такође могу да се баве овим видом рекреације јер рекреација у води не захтева претходну физичку спремност.

Такође, препоручује се и трудницама и онима који имају проблема са кичмом. Ефекат ћете видети већ након месец дана, уколико вежбате неколико пута недељно. Изузетни резултати постижу се код уклањања целулита.

Вежбе се изводе на ивици базена, или у средини, а инструктор је ван базена где показује покрете и правилно дисање.

Психолози тврде да је овај вид рекреације идеалан за особе које се стиде своје фигуре и због тога не вежбају у сали. У води их нико не види и могу да вежбају без оптерећења.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора