Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Лемић и Вукобратовић исписали историју на европској премијери

Sajonela Krga, Vinko Lemić, jun 2024.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Винко Лемић и Угљеша Вукобратовић остварили су одличан резултат на Европском првенству у катама (Сарајево) на коме по први пут од ове сезоне снаге одмеравају и такмичари у инклузивном џудоу.

Лемић и Вукобратовић били су на корак до медаље и надметање завршили као четвртопласирани.

– Одличан резултат за прво учешће на Европском првенству. Остварили смо пласман на четврто место, са 12 бодова разлике од треће пласираног- рекла је Сајонела Крга прва дама ЏК Сенсеи ИН и председница Комисије за развој и унапређење џудоа посебних група Џудо савеза Србије.

Одличан резултат остварен на смотри Старог континента само је мотив за наставак одличног рада.

-Имајући у виду да је ово прво учешће, изузетно сам задовољна. Показали смо да вредно радимо. Ово је било прво такмичење и судије тек стичу искуство за препознавање могућности џудока. Ако узмемо у обзир да је Винко могао да направи најмањи обим покрета и да је због природе свог стања био најспорији у својој категорији, али исто тако и врло тачан и са минимум грешака, ово четврто место заиста има златни сјај. Драго нам је да смо исписали историју инклузивног џудоа на првом такмичењу у катама испред Европске џудо уније- истакла је Сајонела Крга прва дама ЏК Сенсеи ИН и председница Комисије за развој и унапређење џудоа посебних група Џудо савеза Србије.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора