Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

На корак од Олимпијских игара

Ervin Holpert, kajak, april 2024.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

На Ади Циганлији (20./21. априла), у организацији Кајакашког Савеза Србије је одржано изборно такмичење за Европске Олимпијске доквалификације као и Првенство Србије на 5000м.

Такмичари Кајак клуба Сомбор су остварили веома запажене резултате.

Суботњи програм је донео квалификационе трке четвераца. Победнички чамац који ће се на Светском купу у Сегедину (10. – 12. маја) између осталих, супроставити и нашој олимпијској посади је био у саставу Ервин Холперт, Стефан Векић, Марко Драгосављевић и Страхиња Драгосављевић.

Недеља је започела изборним тркама за Европске Олимпијске доквалификације. Улогу фаворита у трци К2 на 500м су оправдали наш такмичар Ервин Холперт и Марко Драгосављевић (Таркет, Бачка Паланка), освојивши прво место временом 1:31,69. Они ће у Сегедину 8. маја имати другу прилику да обезбеде визу за Олимпијске игре у Паризу, након што им је она за пола стотинке измакла прошле године на Светском првенству у Дуизбургу.

После момака уследила је и изборна трка за даме на истој деоници. Наш клуб је у овој дисциплини представила Кристина Бедеч у пару са Дајаном Уртајл из Кајак клуба Панонија, Апатин. Како нису имале много времена за увеславање њихов резултат у овој трци још више добија на значају. Оне су кроз циљ прошле као прве, остваривши време 1:53,04.

Овим резултатима наши такмичари; Кристина Бедеч и Ервин Холперт, у пару са колегама из Паноније и Таркета су дошли на корак од Олимпијских игара у Паризу. Остаје да им пожелимо пуно среће, те да наш клуб и Србију са успехом представе 8. маја у Сегедину.
Наставак такмичења је прошао у оквиру Првенства Србије на деоници од 5000м. Започето је тркама пионирки, међу којима се била и Уна Бошњачић. Од самог старта на челу колоне су се издвојиле Ана Звекић, кајакашица Кајак клуба Бегеј, Зрењанин и наша Уна. Упркос великој борби до самог краја трке Уна Бошњачић је кроз циљ прошла као другопласирана, освојивши сребрну медаљу.

У конкуренцији кадеткиња је наступила Анастасија Губица. На стази поред девојчица рођених 2008. и 2009. године су се нашле и јуниорке чиме су додатно отежале услове за саму трку. Анастасија је освојила 7. место у својој конкуренцији.

Такмичење су затвориле сениорке својом трком где је освојена друга сребрна медаља за клуб. Кристина Бедеч је заузела друго место, иза првопласиране Милице Новаковић (Војводина, Нови Сад) а испред Каталин Гере (Тисин цвет, Сента).

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора