Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Никола Поповић први допливао до Часног крста

насловна-10-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У част прославе великог хришћанског празника Богојављења, на Градском купалишту „Штранд“ данас је одржано пливање за Часни крст у организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“. Учествовало је 56 пливача, а симболичних 33 метра први је препливао осамнаестогодишњи Никола Поповић који учествује по први пут.

„Желео сам да испуним жељу своје мајке и да допливам до Часног крста што сам и успео. Било је хладно наравно, али то нисам осетио док сам био у води, а сам осећај је одличан“, рекао је Никола.

Као и претходних година, подршку пливачима су пружили градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић, председник Спортског савеза града Сомбора Милош Мијић и бројни суграђани који су се ове године појавили у изузетно великом броју.

Традиционална манифестација је одржана уз подршку Града Сомбора и Спортског савеза града Сомбора, као и надлежних институција, удружења и медија.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора