Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Новајлија КК „Џокерˮ је за дебитантску сезону у КЛС спреман

КК Џокер
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Кошаркашки клуб „Џокерˮ из Сомбора, протекле такмичарске сезоне не само да је дебитовао у Другој лиги Србије и први пут у историји сомборске кошарке играо у друголигашком друштву, већ је успео да доминира и у првенству и у плеј-офу у конкуренцији много искуснијих екипа.

Први тим и Стручни штаб дисали су целу сезону као један тим, што је и донело резултат и успех о којем сања сваки кошаркашки клуб – пласман у највиши ранг српске клупске кошарке. Круна прошлогодишње сезоне био је потпуно заслужен пласман „Џокераˮ у Кошаркашку лигу Србије за 2023/2024. сезону.

Прва прозивка у сомборском Кошаркашком клубу „Џокерˮ одржана је 9. августа у Градској хали „Мостонгаˮ. Тада се спортски директор КК „Џокерˮ, Срђан Стојков захвалио Стручном штабу на преданости, раду, посвећености клубу и такмичарском успеху оствареном у претходној 2022/2023. сезони: тренеру првог тима Небојши Вагићу, његовом асистенту Николи Ђурђевићу, кондиционом тренеру Душану Ћирићу, секретару Милану Стојкову, економу Лазару Јокићу, тренеру јуниорске и кадетске селекцији Благоји Ивићу, тренерима пионирских селекција Миљану Ивановићу, Саши Поповићу, Душану Пујину, Бојани Марић, физиотерапеуту Огњену Ћопићу и психологу Тијани Кабић.

-Клуб је на опште задовољство, нас као породице, вас као тренера и неколико играча, за ових шест, седам година, пошао од Друге српске лиге и дошао до ове прве прозивке, као нови члан Кошаркашке лиге Србије (КЛС). За успех у кошарци, за успех клуба у КЛС, јер нам је циљ да се боримо за врх, а не за дно, треба среће, а срећа се заслужује радом, радом и радом. Важно је да се учи, а учи се док год си жив. Сви знају ко смо ми, шта смо и одакле смо и сви ће желети да нас победе. На нама је да играмо кошарку, да се не дамо и да побеђујемо, колико год можемо и кад год можемо. Желим вам све најбоље, пуно успеха ове године, напредујте, радите, слушајте тренере и ићете напред, јер само небо зна где је крај – рекао је Бранислав Јокић, председник КК „Џокерˮ, на првој прозивци.

Новајлија, КК „Џокерˮ је за дебитантску сезону у КЛС одлучио и да појача и да подмлади први тим. Из прошле сезоне, клупске боје браниће: Зоран Крстановић, Алекса Брбаклић, Огњен Вукас, Марко Брекић и Немања Катушић. Екипу су појачала четири Американца: Најее Броњн-Хендерсон, Хунтер Страит, Зацхарy Симмонс, Брyант Тхомас, те Лазар Лугић, Алекса Југовић и Борис Бодрожић; док су први тим још више подмладили: Лука Марковић, Вељко Ковачевић, Алекса Станојевић и Урош Вишнић из јуниорског погона „Џокераˮ.

У припремном периоду одиграно је пет пријатељских утакмица, са пет врло јаких противника: BC SCM Timișoara, КК „Војводинаˮ Нови Сад, Kuwait Sporting клуб, КК „Тамишˮ Панчево и ОКК „Београдˮ.

Прву првенствену прволигашку утакмицу Џокер ће одиграти у суботу, 30. септембра од 19 часова против краљевачке Слоге. Улаз је бесплатан.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора