Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Нови изглед фудбалског стадиона у Чонопљи

Obilazak stadiona u Čonoplji, jun 2024 (2)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, заједно са чланицом Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонијом Нађ Косановић, председником Спортског савеза града Сомбора Милошем Мијићем, те представника ФК „Слога“ Чонопља и МЗ „Чонопља“, обишао је завршене радове на уређењу фудбалског стадиона у Чонопљи. Током обиласка завршениих радова и разговора са присутнима, градоначелник је изјавио да ће Град Сомбор наставити да улаже у унапређење и развој спортске инфраструктуре како би сви они који желе да се баве спортом, имали што боље и квалитетније услове за то.

„Драго ми је што сам данас са представницима ФК „Слога“ Чонопља, обишао завршене радове овде у Чонопљи и што су као клуб ушли у Српску лигу и да сада коначно имају све оне потребне услове да би се такмичили у овом рангу. Оно што је наш циљ јесте да и у 2025. години настављамо са оваквим видом улагања, јер знамо да у неким селима је фудбал једини спорт којим се баве млади и деца“, рекао је градоначелник Ратковић.

Када је реч о завршеним радовима, они су подразумевали постављање жичане ограде са вештачком травом поред терена, завршени су и бетонски радови на адаптацији стадиона, а такође, изграђене су нове трибине, те помоћни објекат за заливни систем.

Обиласку радова присуствовао је и фудбалер, некадашњи репрезентативац Србије Милош Косановић, који се захвалио локалној самоуправи на подршци и издвојеним средствима да се уреде трибине и све остало што ће користити клубу и спортистима у Чонопљи.

„Пре свега бих са моје стране и стране клуба желео да се захвалим Градској управи, градоначелнику Антониу Ратковићу на раду који су учинили овде за наш клуб. Ми имамо у циљу да још више уредимо наш спортски објекат и са друге стране овде видимо пуно деце који уживају у нашем фудбалском терену и надам се да ће да их буде још више“, рекао је Косановић.

Град Сомбор је издвојио из буџета значајна средства за санацију, адаптацију и уређење спортских објеката који су у власништву Града, а са улагањем ће се наставити и у наредном периоду на задовољство свих спортиста који се активно баве спортом, да ли као рекреативци или као професионалци.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора