Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Обележен век сомборских рвачких олимпијаца

насловна-15-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Рвачки клубови „Соко“ и „Раднички“, заједничким тренингом у Градској хали „Мостонга“, обележили су данас 100 година од учешћа сомборских рвача Иштвана Пиште Нађа и Николе Грбића на Олимпијским играма у Паризу.

Младе рваче и будуће шампионе посетили су чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза града Сомбора Милош Мијић, те их поздравили и пожелели им пуно спортског успеха у даљој рвачкој каријери.

„Велика је част и задовољство да вас поздравим у име Града и у своје лично име. Захваљујем се људима који вас воде и који се труде да вам обезбеде адекватне услове, како би одлазили на такмичења и постизали жељене циљеве. Ви кроз спорт постајете храбрији, борбенији, издржљивији и оно што научите овде са вашим тренерима, носићете са собом кроз цео живот. Циљ свега овога је да постанете пре свега људи, а онда и успешни спортисти. Желим вам пуно спортске среће и успеха у даљој каријери, будите истрајни и срећан вам Дан града Сомбора“, рекла је градска већница Антонија Нађ Косановић у свом обраћању.

Сомборски рвачи познати су по свом квалитету и успешним резултатима на домаћој и страној сцени. Један од њих је Стеван Хорват, који је освојио олимпијско сребро 1968. године у Мексико Ситију, а то исто поновио је и Ивица Фргић осам година касније у Монтреалу.

Данашњи догађај који је обележио век сомборских рвачких олимпијаца, одржао се у склопу обележавања Дана града Сомбора.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора