Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Одличан наступ Алиде Јерковић на турниру у Хрватској

Alida Jerković, turnir Zabok Hrvatska, maj 2024.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Алида Јерковић била је најуспешнији члан СБК Спеедер на међународном турниру серије 250 бодова у хрватском граду Забоку.

Она је тријумфовала у категорији сениорки и категорији мешовитих парова са Борисом Јерковићем.

Први меморијани турнир „Томислав Бенчић“, у част недавно преминулог оснивача кросминтон клуба Забок, одигран је у спортској дворани у Забоку. Учествовало је четрдесет играча из пет земаља, а сомборски клуб представљало је петоро такмичара.

Алида Јерковић је до тријумфа у категорији сениорки стигла победивши две словенске и једну домаћу такмичарку, као и клубску другарицу Симану Матковић. Симана је у коначном пласману заузела четврто место.

У категорији сениора, Борис Јерковић је у борби за прво место место поражен од Дамира Баковића, најбољег хрватског играча.

Катарина Блажев је наступила у категорији јуниорки, где је поражена од две словенске играчице, те је у коначном пласману заузела треће место. У категорији јуниора, Урош Лукач је био на корак од тријумфа, али је у борби за злато, у одлучујућем сету поражен од Словенца Шуштершича.

Алида и Борис су тријумфовали у категорији мешовитих парова, где су у финалном мечу у три неизвесна сета савладали клупске ривале Катарину и Уроша.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора