Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Одржана финална трка

317115049_1112580302759103_7380712060933840118_n
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Сомбор је јуче био домаћин финалне трке овогодишњег “Venera CX kidsa – Liberty Cycling Race”.

Поред хладног и тмурног дана на старту овог занимљивог такмичења намењеног деци предшколског и основно школског узраста нашло се педесетак малишана. Стаза је била кружна, већином по шумском тлу са препрекама карактеристичним за цикло крос трке. Мноштво публике је бодрило своје миљенике на свим моделима и величинама бицикала. Укупно су вожене 4 трке. Богат наградни фонд био је мамац за озбиљан број учесника.

Бициклистички клуб Сомбор је као организатор и овај пут био на висини задатка те је направио одличну спортску манифестацију на самом почетку зиме. Партнери су поред Венера Бике-а и продавнице Мексико из Сомбора који су донирали 4 бицикла за тамболу били и Град Сомбор те велики број мањи фирми из Сомбора.

“ Ово је прва сезона у којој смо се одлучили за један овакав циклус бициклистичких трка намењених деци која се не баве бициклизмом, него бицикл користе као превозно средство или средство за рекреацију. Одзив нас је пријатно изненадио јер смо кроз сезону имали скоро стотинак возача у више категорија. Поједини такмичари су наступали на већини трка из циклуса што нам говори да су пратили дешавања на стази, али и ван ње, те се борили до задње трке за победу у циклусу. Нама остаје да се захвалимо свим пријатељима који су били уз нас И помогли да спроведемо све замишљено у дело. Гужва на данашњој али и предходним тркама нама је нај бољи показатељ да радимо добру ствар. Следеће године планирамо наставити са овим видом пропуларизације бициклизма на овим просторима. Три дечије трке ће бити распоређене кроз целу сезону али ће БКС свакако радити и на другим пројектима – наводе из БК Сомбора.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора