Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Одржан девети професионални турнир у одбојци на песку

Odbojka na pesku Beach Volley 2023
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протеклог викенда, Град Сомбор и Спортски центар „Соко“ Сомбор, уз техничку подршку Одбојкашког савеза Србије и Одбојкашког клуба „Сомбор“, успешно су организовали тродневни турнир у професионалној одбојци на песку.

Ово је девети пут да се у нашем граду, на Тргу Светог Тројства, организује турнир најбољих „beach volley“ играча и играчица, на којем је учешће узело до сада највећи број такмичарских екипа и то 21 екипа у мушкој и 10 у женској категорији.

Сомборски љубитељи одбојке су срдачно и спортски посматрали целодневне мечеве који су се играли у току дана, као и под рефлекторима, по чему је овај турнир јединствен у Србији, те навијали за своје фаворите и испунили сва места на трибинама, као и око њих. Финални мечеви су одржани последњег дана турнира у каснијим вечерњим сатима.

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, имао је част да на победничком постољу, првим трима екипама у мушкој категорији, уручи признања, те срдачно честита најбољим „beach volley“ одбојкашима. Златну медаљу у мушкој конкуренцији освојио је двојац Марко Макарић и Вукашин Рајковић, на друго место пласирали су се Ђорђе Клашнић и Иван Лозић, док су треће место освојили Миљан Миловић и Марко Радосављевић.

На победничком трону у женској конкуренцији, медаљама и пехарима, победнице је овенчао директор Спортског центра „Соко“ Сомбор, Дарко Косановић, који је такође, топло и спортски честитао одбојкашицама. Златне у женској конкуренцији су биле сестре Марија и Тамара Миљевић, друго место освојиле су Милица Вукобрат и Ања Меселџић, а треће Наталија Сорокина и Тамара Илић.

Ласкава титула најбољег играча сомборског турнира припала је Марку Макарићу, док је за најбољу играчицу проглашена Марија Миљевић. Честитке и трофеје уручила им је чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић.

Након топлих честитки представника Града Сомбора најбољима, уследило је групно фотографисање спортиста, представника Града и првог човека из организације, Милоша Алексића. Учесници турнира изразили су захвалност на позиву за учешће на турниру, те најбоље организованој смотри Града Сомбора, а посебно организатору Алексићу.

Град Сомбор позива љубитеље одбојке на песку да у периоду од 31. јула до 3. августа  дођу, навијају и буду део Међународног рекреативног турнира, који из године у годину окупља велики број љубитеља одбојке на песку. Поред домаћих екипа, на турниру ће учествовати екипе из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Добродошли!

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора