Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Одржан жреб за Боксерску Лигу Србије 2023/24.

Žreb Bokserska liga Srbije
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Боксерски савез Србије наставља из месеца у месец са подизањем српског бокса на виши ниво како кроз организацију такмичења, тако и кроз квалитет истих уз константну промоцију племените вештине која вековима представља један од најмасовнијих спортова света. Промотер племените вештине у нашој земљи и широм региона Арена Channels Гроуп потрудио се још једном да овом спорту, који краси и гламур да да посебан тон кроз одржавање жреба за Боксерску Лигу Србије 2023/24. управо у просторијама ове медијске куће. Жреб је обављен у присуству челних људи, Небојше Жугића, директора Арена Channels Гроуп и Ненада Боровчанина, председника Боксерског савеза Србије.

Овогодишња боксерска лига Србије броји осам клубова.

То су: БК Витез из Ниша, Наисус, Лозница, Рокица, Раднички Београд, Сомбор, Нови Пазар и Славија из Бањалуке.

Прво коло се игра 19. новембра, а састају се: БК Нови Пазар – Наисус (Ниш), БК Лозница – Раднички Београд, БК Витез (Ниш) – Рокица (Лозница), БК Сомбор – БК Славија Бањалука.

Председник БСС је представио и преосталих седам клубова и објаснио да ће се Лига прво играти двокружно, а да ће се затим најбоље четири екипе борити у плеј-офу на два добијена меча. Такмичења ће се одвијати у седам категорија: Перо, полувелтер, велтер, полусредња, средња полутешка, тешка.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин прво је говорио о „гостима“ лиге, боксерима Славије из Бањалуке.

„На основу споразума које имају Србија и Република Српска, а то су споразуми о специјалним и паралелним везама две владе, ми смо као два савеза, Боксерски савез Србије и Боксерски савез Републике Српске потписали споразум прошле године како би клубови Републике Српске могли да учествују у такмичењима у Србији, а истовремено како би се такмичења Србије могла одржавати на просторима Републике Српске. Због тога се боксерски клуб Славија из Бањалуке, на наше задовољство, пријавио за учешће у Боксерској лиги Србије. Сви се радују гостовању у Бањалуци и то ће, верујем, да учврсти наше везе са друге стране Дрине” – истакао је Боровчанин.

Комплетну вест можете прочитати на фејсбук страници Боксерског савеза Србије и сајту ТВ Арена Спорт.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора