Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Одржан Српски касачки дерби

DSC_4805-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Другог касачког дана на Градском хиподрому у Сомбору одржано је укупно осам трка у организацији Коњичког клуба „Војвођанин“.

Почетак такмичења званично је означио градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, који се овом приликом захвалио организаторима и свим удружењима која негују и промовишу дугу традицију коњичког спорта у Сомбору.

Сомборски хиподром је имао част да после тачно 39 година поново буде домаћин највећег касачког такмичења у држави, најважније једнопрежне касачке трке за најбоља грла домаћег одгоја старости четири године.

На 95. Српском касачком дербију учешће је узело 11 грла која су се такмичила у трци дугој 2,7 километара, а победу је однело грло Текила власника Јанкулов Александра из Долова, са возачем Браниславом Мукићем, док је друго место заузело грло Гром власника Александра Соколова из Стапара, са возачем Борисом Кеченовићем.

У 13. Меморијалној трци породице Прерадовић трофеј је припао Владимиру Прибићу и грлу Ејми Дел Дуомо (Amy Del Duomo) из штале „Dream Catcher“.

На Градском хиподрому данас се трчала и једна од најстаријих трка у Србији, 58. трка за Пехар Сомборских новина, у којој је победу однео Петер Задел са грлом Жил Хигинс (Gill Higgins) из штале „Animal Trade Racing Team“ из Змајева.

Међу многобројним посетиоцима који су пропратили данашње трке били су и в.д. подсекретарке Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Аранка Биндер, заменица градоначелника Љиљана Тица и члан Градског већа Ђорђе Зорић.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора