Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Одржан 3. касачки дан на Градском хиподрому у Сомбору

НАСЛОВНА-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Сомборски Градски хиподром угостио је око 2000 љубитеља коњичког спорта у организацији Коњичког клуба „Војвођанин“ и Спортског савеза Војводине, а уз подршку Града Сомбора, поводом 3. касачког дана. Догађај су, испред Града испратили чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић и чланови Градског већа за области комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић и Јован Кеча из области пољопривреде.

КК „Војвођанин“ Сомбор је припала част да буде домаћин овог коњичког такмичења на ком је одржана трка у част једне од најпознатијих породица одгајивача расних грла са великим бројем трофеја на домаћим и међународним тркама, 14. Меморијал породице Прерадовић у трци за првенство Србије за грла 3-15 година. Ову трку обележила је победа Владимира Прибића и његовог грла „Brenno Laumar„ из штале „Dream Catcher”.

У најважнијој касачкој трци у Србији, 96. Српски касачки дерби победио је возач Петер Задел и његово грло „Gill Higgins„ из штале „Animal Trade“. Међу 10 тачака трећег овогодишњег касачког састанка, на велелепно обновљеном сомборском хиподрому касала се и једна од најпрепознатљивијих касачких трка у регији, 59. Пехар Сомборских новина. Победнички трофеј је поново освојио Петер Задел тркајући на грлу „Stan Getz“ из штале „Animal Trade“. Знаменитост ове трке садржана је у њеном оснивачу, првом уреднику Сомборских новина и чувеном Сомборцу, Миленку Бељанском-Пипцу.

Коњичка смотра у Сомбору достигла је изузетан значај и популарност публике коју је препознало Министарство спорта на челу са министром, Зораном Гајићем, који је већ други пут, заједно са својим сарадницима, увеличао догађај касачких трка на сомборском Хиподрому, уручивши награде победницима. Градски већници Нађ Косановић, Зорић и Кеча, такође су уручили пригодне награде победницима својих трка и срдачно честитали као представници Града Сомбора.

Као што се и очекивало, на једном од највећих догађаја сезоне коњичког спорта у Србији – 96. Српском касачком дербију и то на стогодишњицу од првог одржавања, присуствовао је управо и МВП великог НБА финала, Сомборац и велики заљубљеник у коње, Никола Јокић, а с њим је био и саиграч из Денвера, Ерон Гордон.

Око 2000 поштоваоца сомборског ескадрона уживали су и у осталим тркама касачког 3. дана, а међу гостима су се нашли и љубитељи из најудаљеније континента Аустралије.

сомбор.рс

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора