Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Одржан 4. Меморијални бокс турнир „Мирослав Гуцуња“ у Сомбору

IMG_3732-scaled
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У организацији Боксерског клуба „Сомбор“, Града Сомбора и Боксерског савеза Србије, одржан је четврти по реду Меморијални турнир у боксу „Мирослав Гуцуња“. Турнир се организује у част и сећање на српског борца Гуцуњу Мирослава, који је дао свој живот за отаџбину на Кошарама 1999. године, када се у нашој јужној покрајини, на Косову и Метохији, борио против албанских терориста.

Тим поводом, градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић, у Великој сали Скупштине града Сомбора, свечано су дочекали борце са Кошара, породице настрадалих бораца, представнике из „Удружења ратних војних инвалида Града Сомбора“, представнике Боксерског клуба „Сомбор“, као и боксере из Србије и Мађарске, с којима су поразговарали око догађаја из деведесетих година и хероја који су бранили отаџбину Србију. Након разговора, упутили су се ка Споменику жртава ратова 1990-1999. у Парку хероја, испред зграде Жупаније, где су положили венце и уписали се у књигу сећања.

Према програму овог догађаја, уз интонирање химне Републике Србије и обраћање представника бораца са Кошара, градоначелник Ратковић и начелник Западнобачког управног округа Нонковић, уручили су цвеће мајкама погинулих бораца, Гуцуње и Церне, тиме означавајући почетак турнира и боксерских мечева.

У девет борби, од чега су две биле ревијалне, млади такмичари су приказали изврстан бокс, на одушевљење свих гледалаца. Осамнаест боксера из шест клубова и две државе, приказали су своје знање и вештине, а за најбољег боксера турнира, проглашен је Немања Николић из БК „Сомбор“, коме је посебну плакету уручила мајка Мирослава Гуцуње.

Меморијални турнир је испратио велики број сомборских љубитеља бокса, који су уживали у мечевима свих категорија, на овој, сада већ традиционалној, спортској смотри.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора