Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Одржан 5. РТС Крос

5. РТС Крос, октобар 2023.година
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Град Сомбор, данас је био домаћин петог по реду „Крос РТС-а“, који се одржао у парку Иво Лолар Рибар у Сомбору. Такмичари и такмичарке, од предшколског до сениорског узраста, такмичили су се у 29 трка, подељени у мушке и женске категорије и узрастe. Испред Града Сомбора, Догађају су присуствовали градоначелник Антонио Ратковић, члан Градског већа за област руралног развоја, Срђан Савић и чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић, која је и званично отварила РТС крос.

„Драго ми је што сам данас овде са вама као део РТС крос екипе. Ово је једно прелепо и посебно такмичење са дугом традицијом. Хвала свим такмичарима, организаторима, професорима и гледаоцима који су дошли да учествују у овој спортској манифестацији. Ове године имамо већи број пријављених такмичара него прошлих година, те свима желим пуно среће и успеха у својим тркама, а Град Сомбор ће наставити да подржава овакав тип манифестација јер спорт и физичка активност су важан део нашег живота. Физичка активност може да замени пуно лекова, али лекови не могу да замене физичку активност“, изјавила је градска већница Нађ Косановић.

Велики број такмичара се одазвао овој манифестацији, а поред учесника из целе наше земље, присутни су били и учесници из Кеније. У сениорској категорији су одржане две трке, на 3.000 метара жене и 5.000 метара мушкарци. Победница сениорске трке на 3.000 метара је Рабека Ехепквема, а у мушкој категорији, победник трке на 5.000 метара је Алберт Кипкони Тонуи. Оба такмичара победници су атлетичари који долазе из Кеније.

Техничка организација је поверена Спортском савезу града Сомбора и школској управи, а стручну подршку су дали Школска Управа Сомбор, стручна служба РТС-кроса, СЦ „Соко“, АК „Маратон“, АРК „Сомаратон“, Срвени крст Сомбор, ЈКП „Водоканал“, ЈКП „Чистоћа“, Бициклистички клуб „Сомбор“, ТК „Жак“ и ученици – волонтери ОШ „Доситеј Обрадовић“.

Оснивач РТС кроса, Стеван Ковачевић, овом приликом је уручио медаљу незаборава која носи име Борислава Боре Станичкова градској већници Антонији Нађ Косановић за допринос развоју овог спорта, као и труду и подршци коју им даје.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора