Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Осам медаља за БК Сомбор, четири државна првака

BK Sombor PP Srbije u boksu jul 2022.godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протеклог викенда у Крушевцу је завршено пионирско, кадетско и јуниорско Појединачно првенство Србије у боксу.

Од сомборских представника у петак су у ринг улазиле само сестре Лукић. Наташа (48 кг) је кадетској конкуренцији поражена у полуфиналној борби од боксерке новосадске Војводине Саше Беркловић, док је Марија (57 кг) у јуниорској полуфиналној борби убедљиво славила над Ањом Николић (Каблови – Јагодина). Дан касније, Марија је у финалу била поражена од Љубице Огаревић.

У мушкој кадетској конкуренцији Немања Николић (42 кг) славио је у полуфиналу над Панчевцем Петром Самарџићем. Дан касније поражен је у финалу од боксера лебанског Радан-а Филипа Станојевића, те се морао задовољити сребрном медаљом.

Никола Богатиноски (кадет, 50 кг) у мечу за финале поразио је Илију Илића (Радник Сурдулица), да би у финалном мечу био убедљив против Зике Машовића из Новог Пазара, те му је заслужено пропало златно одличје.

На крају када се све сумира, освојена су четири злата (Северџан Гаши, Вељко Ристић, Никола Богатиноски, Андријана Анђелић), три сребра (Немања Николић, Вуковић и Марија Лукић) и бронза (Наташа Лукић).

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора