Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Отворена трећа „БИ-ЏУДО-ИН“ радионица

привремена-насловна
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У организацији Џудо клуба „Сенсеи-ИН“ и Џудо савеза Србије, уз подршку Града Сомбора, одржана је трећа по реду радионица инклузивног џудоа у Сомбору у оквиру Ерасмус+ пројекта „БИ-ЏУДО-ИН“, под називом „Џудо за особе са интелектуалним потешкоћама“. Испред Града Сомбора, џудо радионици је присуствовао члан Градског већа за област социјалне заштите, Дарко Смиљанић.

Инклузивни џудо за особе са инвалидитетом, у Сомбору је почео да се развија још 2013. године, а подршком Града Сомбора, развио се у светски препознат програм, на основу којег су бројни џудо клубови широм света преузели програм обуке, како би сви били укључени у овај спорт.

Главни циљ „БИ-ЏУДО-ИН“ пројекта је креирање смерница и методологија за тренажни рад у џудоу, а посебно за џудисте са церебралном парализом, интелектуалним потешкоћама, изазовима менталног здравља и различитим способностима који вежбају у мешовитим групама.

У овом пројекту, поред ЏК „Сенсеи-ИН“ Сомбор, учествују још и ЏК „Санкаку“ Словеније и „Фуџи“ Хрватска, уз Џудо савезе Србије, Словеније и Хрватске.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора