Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Отворен 13. Међународни џудо камп у Сомбору

џудо камп сомбор 2023
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Џудо клуб „Бачка“ Сомбор је данас по 13. пут, већ традиционално домаћин Међународног џудо кампа у Сомбору, који ће трајати наредних 5 дана.

Свечано отварање кампа је уприличено у фискултурној сали ОШ „Аврам Мразовић“.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, заједно са чланицом Градског већа за област спорта, омладине и здравства, Антонијом Нађ Косановић, је прогласио Камп отвореним и поздравио све учеснике из Србије, Хрватске, БиХ, Македоније, Црне Горе, Словеније, Аустрије, Мађарске и Немачке.

Градоначелник Ратковић се у свом обраћању посебно захвалио организаторима Кампа на томе што су истрајали у својим настојањима да деци и младима, полазницима кампа пруже могућност да се усаврше и кроз рад упознају нове технике и нове људе и своје будуће сараднике. Ратковић се посебно захвалио директору Џудо клуба „Бачка“ Немањи Малбашком на организацији Кампа, и честитао професору Текићу, који је овогодишњи руководилац кампа, на избору на функцију селектора репрезентације Азербејџана.

Професор Славко Текић, носилац појаса 7. дан, је истакао  да је „ово је до сада најмасовнији одазив учесника и имамо их преко две стотине. Многи од њих су репрезентативци својих држава и ово је практично припремни камп за предстојеће европске и олимпијске игре које ће бити одржане у Словенији за две недеље“, и додао: „Сомбор је увек био топао домаћин и овде сам већ десету годину заредом, и надам се да ћемо и даље сарађивати“.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора