Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Спортски савез града Сомбора

О нама

Спортски савез града Сомбора основан је и активно делује од 1997. године.

Примарни циљеви савеза су омасовљење и развој спорта у граду Сомбору и насељеним местима, а посебан акценат се даје афирмацији и раду са најмлађим узрастима категоријама деце и младих. 
На територији града Сомбора функционише 117 спортских организација – клубова, од тога 80 спортска организација се суфинансира из буџета града Сомбора у 2022. години.

Такође, суфинансира се 29 спортских манифестација, а
издвојене су и накнаде за стручно педагошки рад за 14 тренера у спортским организацијама, као и 28 стипендија за младе и перспективне спортисте. У активности Спортског савеза града Сомбора улази и реализација плана и програма школских спортских такмичења.

У оквиру поменутих активности Спортски савез града Сомбора реализује општинска школска такмичења у следећим спортовима: мали фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, пливање, стрељаштво, стони тенис, атлетика, спортска гимнастика, мале олимпијске игре, као и поједина окружна, међуокружна и републичка такмичења.

У школској 2008/2009.години савез је био домаћин Републичког школског првенства у рукомету за омладинке, а 2014. године је био домаћин Спортске олимпијаде школске омладине Војводине (СОШОВ). 

Традиционално Савез организује манифестацију „Избор спортисте године града Сомбора“, која се одржава у јануару сваке године. Спортски савез је и добитник Мајске награде у 2015. години, коју додељује Спортски савез Србије.

Спортски савез спроводи следеће програме

Логистичка подршка спортским организацијама

Бесплатна школица спорта за децу и едукација деце у спорту

Бесплатна рекреација за жене

Организација спортских такмичења

Спорт за децу предшколског и школског узраста

Едукација и семинари

Развој базичног фудбала

Суплементација спортиста града Сомбора

Спортски савез града Сомбора