Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Познати шампиони Интерспорт Тркачке лиге Сомаратон

ARK Somaraton Intersport Trkačka liga Somaraton decembar 2022. godina
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У суботу 17.12.2022. године одржано је последње 297. коло Интерспорт Тркачке лиге Сомаратон у 2022. години. Током ове године одржано је 46. кола лиге и истрчано је рекордних 4.675 километара (што је раздаљина од Сомбора до Дохе у Катару).

Суботњу трку на пет километара на шеталишту поред Великог Бачког Канала, током 2022. године истрчало је 66 тркача. Лигу су поред сомаратонаца трчали и триатлонци, бициклисти, фудбалери и други.

Шампион Интерспорт Тркачке Лиге Сомаратон за сезону 2022. година је Јосип Мајор који је успео да одржи добар и сталан темпо током целе године и да врати велики пехар Лиге у своје ‘’власништво’’. Вицешампионска титула ове године иде трећепласираном од прошле године Дејану Николићу који је до самог краја сезоне водио неизвесну трку са Дејаном Хркаловићем који се попео на победничко постоље лиге по први пут и то на треће место.

Нова краљица лиге је Ана Пешић чији је дуел са прошлогодишњом шампионком Мирјаном Дошен трајао готово целе године. Треће место у сезони 2022. године припало је Даници Грујић Фирањ која је своју позицију изборила пре свега упорношћу те је целе године пропустила само четири суботња кола. Даница је свакако пример да је Лига место где сви могу бити шампиони!

Распоред ‘’лигаша’’ до десетог места у мушкој конкуренцији: Зоран Николић, Ненад Ђорђевић, Арпад Шаркези, Мирослав Лишчевић, Ђорђе Муњас, Дамир Марковић и Срђан Сајловић.

Код дама поредак од четвртог до десетог места предводи Биљана Везмар, Сања Војводић, Јелена Перенчевић, Ана Пагач, Тијана Одобашић, Ивана Шокац и Снежана Радовић.

Након месец дана паузе крајем јануара креће нова сезона лиге за 2023. годину те позивамо све заинтересоване да нам се придруже сваке суботе на лигашких пет километара што је доступна дужина за сваког ко жели да се покрене и осети енергију Сомаратона и то свако у свом ритму – у ритму лиге!

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора