Венац Петра Бојовића 11

25000 Сомбор, Србија

+381 25 510 45 41

+381 25 510 45 41

Покрајина доделила додатних 123 милиона за реконструкцију спортске хале Мостонга

IMG_1106
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, данас је заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину, Данетом Бастом, обишао радове на реконструкцији и адаптацији Градске хале „Мостонга“, а дочекали су их градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, председник Спортског савеза града Сомбора, Зоран Бојић, директор Спортског центра „Соко“, Дарко Косановић, те представници КК „Јокер“, на челу са прослављеним сомборским кошаркашем Николом Јокићем.

Овом приликом, председник Покрајинске владе, Игор Мировић, званично је уручио Решење о додели додатних 123 милиона динара из средстава текуће буџетске резерве преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, како би реконструкција Спортске хале „Мостонга“ била комплетирана. Тиме ће отпочети друга фаза радова, што подразумева наставак процеса радова на целом комплексу, а средства су намењена за уређење и асфалтирање паркинг простора, уређење хола на главном улазу, опремање свлачионица, замену спортског паркета у ОФО сали, замену столарије, система заштите од пожара, изградњу нове трафо станице, те других радова у циљу унапређења спортске инфраструктуре.

Градоначелник Сомбора се овом приликом првенствено захвалио председнику Покрајинске владе, целокупној Покрајинској влади, те Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, што су препознали потенцијал нашег града, теодобреним средствима помогли да деци и младимаобезбедимо квалитетније и боље услове за бављење спортом.

„Упоредо са радовима на изградњи система вентилације, климатизације и ваздушног грејања, у току су и радови на постављању електричне покретне трибине из два дела, укупног капацитета од 210 седећих места. Вредност ове инвестиције, коју је финансирао Град Сомбор, износи 12 милиона динара.“, навео је градоначелник Сомбора, те истакао „Спортски центар „Соко“ је на конкурсу Покрајинског серетаријата за спорт и омладину аплицирао и добио средства за замену столица на трибини у Великој сали хале `Мостонга`. Надамо се да ће ови радови бити готови до почетка такмичарске сезоне“.

Обиласку оменутих радова, као и уручивању Решења о додели додатних средстава, увеличало је присуство и нашег Николе Јокића, најбољег кошаркаша „NBA“ лиге.

Председник Покрајинске владе истакао је да ће Покрајина наставити са улагањем средстава у Спортску халу „Мостонга“, као и да су кошаркашки успеси Николе Јокића били мотив и сигнал да сомборска хала буде препозната као спортски храм свим младима како би наставили Николиним стопама, и додао: „Намера је да Сомбор буде центар у којем ће се развијати кошарка и тиме смо у обавези да помогнемо халу у којој ће се одигравати кошаркашке утакмице, али и да је унапредимо тако да она задовољава потребе свих спортова“.

Градоначелник Антонио Ратковић, између осталог, додао је да је Покрајинска влада, поред улагања у „Мостонгу“, у овој години инвестирала 750 милиона динара у пројекте на територији града Сомбора.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Спортски савез града Сомбора